Mezonet v Obecním dvoře získal ocenění Interiér roku. Porota vyzdvihla respektování ducha místa

Nejlepším interiérem loňského roku byl vyhlášen mezonet v pražském Obecním dvoře od architekta Rudolfa Netíka. Tento mezonet zvítězil i v kategorii novostaveb šestého ročníku soutěže Interiér roku. V tiskové zprávě to oznámil Institut bytového designu, který soutěž organizuje. Ocenění vítězové převzali v úterý v pražském Centru současného umění DOX.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mezonet v Obecním dvoře, který se stal absolutním vítězem soutěže, vytvořil Netík ve svém studiu RN architektonický ateliér.

Mezinárodní porota ocenila podle pořadatelů u Netíkova díla zejména respektování ducha místa, kdy byly přirozeně zkombinovány moderní i historické prvky. Vyzdvihla mimo jiné použití originálního osvětlení vytvořeného na míru danému prostoru.

Dává novou tvář Mariánskému náměstí v Praze. ‚Alfa a omega je bezpečnost, pak stromy,‘ míní architekt

Číst článek

Porota vybírala z celkem 211 interiérů od českých a slovenských architektů a interiérových designérů. Kromě řady drahých interiérů se podle organizátorů účastnilo tohoto ročníku soutěže největší množství přestaveb panelových bytů i nejvíce kanceláří v historii Interiéru roku.

„Jde vlastně o obrovský triumf českých i slovenských interiérů nad objektivními překážkami, protože rok 2020 byl rámován protiepidemickými opatřeními, zákazy a omezeními. Doslova dusil vznik čehokoliv nového, snad s výjimkou mutací covidu-19. Díky okolnostem si najednou všichni bez ohledu na rozpočet a druh projektu uvědomili, jak podstatná je kvalita interiéru,“ uvedl ředitel a zakladatel soutěže Petr Tschakert.

Ceny pro letošní ročník soutěže byly navrženy jako rozměrné skleněné pochodně, které podle pořadatelů symbolizují poselství nebo osvětu. Podle autora trofejí, designéra Borise Klimka, mohou představovat i „světlo na konci tunelu“. Pochodně vyrobila sklárna Martina Wichterleho Bomma.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme