'Nedělejte si ze mě srandu, paní redaktorko.' Kreslíř Hradecký vystavuje kresby v Galerii Vinohradská 12

Již podruhé v Galerii Vinohradská 12 vystavuje kreslíř Václav Hradecký. Přijďte se podívat, jak se jeho tvorba změnila, co za uplynulé tři roky vytvořil nového a potěšit se jeho kresleným humorem.

Vinohradská 12 Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pokud si minulou výstavu nepamatujete, nebo jste ji neviděli, můžete to napravit absolvováním virtuální prohlídky, kterou najdete níže.

Václav Hradecký vystudoval sociologii a filosofii na Filozofické fakultě UK. Od roku 1997 se zabývá sociologickým výzkumem pro Český rozhlas. Kreslený humor publikuje od r. 1981. Spolupracoval s časopisy Dikobraz, Mladý svět, Nový dikobraz, Reflex, Vlasta, Vesmír a řadou dalších.

V roce 1992 byl šéfredaktorem Nového dikobrazu a v roce 1993 založil časopis Podvobraz. K malbě, které se věnoval před začátkem své karikaturistické dráhy, se vrátil před několika lety. V jeho tvorbě se tak střídají období kresleného humoru s malbou obrazů.

Zuzana Foglarová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme