V Itálii ukradli vzácný Brueghelův obraz. Policie však o lupičích věděla a vyměnila dílo za repliku

Z kostela na severu Itálie ukradli neznámí pachatelé mistrovské dílo vlámského malíře Pietera Brueghela mladšího. Policie ale krátce poté oznámila, že na zloděje čekala a vzácný obraz už před měsícem vyměnila za bezcennou kopii, napsal server BBC. Pachatelům je nyní na stopě.

Tento článek je více než rok starý.

Castelnuovo Magra (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obraz Ukřižování od Pietera Brueghela mladšího

Obraz Ukřižování od Pietera Brueghela mladšího | Zdroj: Wikimedia Commons | CC0 1.0

Malbu s názvem Ukřižování odcizili zloději ve středu z kostela svaté Marie Magdalény v italském městečku Castelnuovo Magra.

Všichni Rembrandti pohromadě. Nizozemské Rijksmuseum vystavuje na 400 malířových děl

Číst článek

Vitrínu s mistrovským dílem rozbili kladivem a z místa následně ujeli. Policie však později oznámila, že o plánované loupeži věděla. Originál proto více než před měsícem umístila na bezpečné místo.

„Slyšeli jsme nějaké zvěsti o tom, že ho někdo chce ukrást, carabinieri - italská polovojenská policie - proto přinesla kopii a nainstalovala bezpečnostní kamery,“ uvedl podle webu The Telegraph starosta města. Policisté nyní záznamy analyzují.

Pieter Brueghel mladší byl synem známého vlámského malíře Pietera Brueghela staršího. Proslavil se svými malbami, ale i zdařilými kopiemi děl svého otce.

Obraz Ukřižování koupil od Brueghela mladšího italský vyslanec v Nizozemsku. Později ho vlastnila italská šlechtická rodina, která ho v 19. století darovala místnímu kostelu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme