Jsem hrdý na to, že jsem fotografem pro kalendář Pirelli, oznámil zpěvák Bryan Adams

Kanadský rockový zpěvák Bryan Adams nafotí snímky do kalendáře Pirelli na příští rok. O tom, že prestižní fotografickou zakázku získal, informoval na svém instagramovém účtu. Kalendář vyjde po roční přestávce, loni se italský výrobce pneumatik rozhodl peníze věnovat na boj proti koronaviru a jeho výzkum.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanadský rockový zpěvák Bryan Adams

Kanadský rockový zpěvák Bryan Adams | Foto: Mark Blinch | Zdroj: Reuters

„Jsem hrdý na to, že mohu konečně prozradit, že jsem fotografem pro kalendář Pirelli na rok 2022,“ řekl Adams a dodal, že více informací o tomto projektu zveřejní v průběhu léta.

Americká televize CNN na svých internetových stránkách připomíná, že ačkoliv je jednašedesátiletý Adams známý především jako zpěvák, patří také mezi úspěšné profesionální fotografy.

'Černý Pirelli.' Fotograf Tim Walker se inspiroval Alenkou v říši divů a nafotil celebrity černé pleti

Číst článek

Zachytil například již nežijící britskou zpěvačku Amy Winehousovou nebo britskou královnu Alžbětu II. Kromě známých osobností fotil ale i veterány války v Afghánistánu nebo pouliční prodavače bez domova. Své fotografie vystavoval v prestižních galeriích a otiskují je přední módní magazíny.

Jaké téma si Bryan Adams zvolil pro kalendář Pirelli na příští rok, není zatím známo. Zatímco v minulosti byly fotografie v legendárním kalendáři zejména přehlídkou exkluzivních ženských aktů, v posledních letech se zaměřuje i na hlubší rozměr fotografického umění.

Ve vydání pro rok 2020 nazvaném Hledání Julie se italský fotograf Paolo Roversi snažil objevovat vnitřní sílu, ženskost a něhu slavné Shakespearovy postavy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme