Signal Festival v neděli končí. Lidé mohou naposledy vyrazit do rozzářených ulic

Pražské kostely, náměstí, paláce, kaple a sady v neděli večer naposledy rozzáří letošní šestý ročník festivalu Signal. Akce od čtvrtka nabízí lidem ke zhlédnutí přes 20 světelných instalací v historickém centru, na Vinohradech nebo Karlíně. Signal si pro letošní rok vybral téma 100 let vzniku Československa a v této souvislosti se zaměřil na české umělce, kteří vytvořili čtrnáct instalací, osm jich je od zahraničních autorů.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Světelné, statické, 3D a interaktivní objekty, projekce a videomappingy jsou na třech hlavních trasách a několik dalších i v Dejvicích, na Letné, na Andělu a na Pankráci.

V rámci galerijní zóny festival nabízí pět instalací v uzavřených prostorech historické i současné Prahy, na rozdíl od celého festivalu je ale jejich návštěva zpoplatněna.

Program obohatily i práce čtyř mladých českých umělců a jednoho uskupení, které pořadatelé Signalu vybrali v otevřené grantové výzvě z 60 přihlášených tvůrců. Zájemci mohou jejich instalace vidět na jedné z tras festivalu pod hlavičkou Signal Calling.

Vzhledem k vysoké návštěvnosti předchozích ročníků byla letos přijata bezpečnostní opatření. Rychlost aut v ulicích Prahy 1 a v okolí instalací pod širým nebem byla v době od 19.00 do 23.00 omezena na 30 kilometrů v hodině.

Papírovou mapu festivalu si mohou lidé koupit u dobrovolníků na trasách nebo v info stáncích na náměstích Míru a Republiky a na Karlínském a Staroměstském náměstí.

Elektronickou mapu a kompletní program lidé získají ve festivalové aplikaci pro iOS nebo Android, kterou si mohou stáhnout za 25 korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme