Kam vyrazit o víkendu v Praze na výstavu? Otevřel Lobkowiczký palác i Národní filmové muzeum

Opatření pomalu ustupují a s tím si konečně bude moci oddechnout část kultury. Nejprve přichází na řadu výstavy. Kdo by o tomto víkendu chtěl navštívit výstavu Sluneční králové nebo Snící rebelku, Toyen, má však smůlu. Přesto jsou neméně zajímavé výstavy, kam se o víkendu lidé podívat mohou.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Od 3. května dostala zelenou v Praze a dalších šesti krajích muzea, galerie a výstavní síně. Návštěvníci ale stále musí dodržovat rozestupy alespoň dva metry, nejsou-li ze společné domácnosti. Další nutností jsou respirátory.

Možným lákadlem, kam o víkendu za kulturou, je v Praze například expozice muzea Lobkowiczkého paláce na Pražském hradě, která je pro návštěvníky přístupná od čtvrtka. Návštěvníci mohou vidět výstavu „Portrét v notách“, která je součástí stálé hudební expozice. Výstava představuje komplexní přehled osobností rodu Lobkowiczů doplněnou jejich slabostí pro hudbu. Dalším lákadlem jsou například ručně komentované rukopisy od největších skladatelů 17. až 19. století včetně Beethovena, Haydna a Mozarta.

V rámci stálé expozice je pak možné vidět například světoznámé obrazy Pietera Bruegela staršího, Lucase Cranacha, Giovanni Antonia Canaletta, Diega Velázqueze a dalších starých mistrů. 

V Pražském domě fotografie Galerie hlavního města Prahy se mohou návštěvníci těšit na čínského fotografa Siao Čchüana, který stál u většiny důležitých okamžiků formování čínské umělecké scény v 80. letech.

Národní filmové muzeum si pro návštěvníky připravilo poznávání filmového zákoutí zábavnou a interaktivní formou. Muzeum tak přibližuje svět filmu nejen pro děti, ale i pro dospělé.

Poprvé v historii Czech Press Photo se výstava koná v Historické budově Národního muzea. Vítězným snímkem se stala fotografie Romana Vondrouše z ČTK, který zachytil muže procházejícího dezinfekční bránou.

René Volfík, kuc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme