Výtvarník Adolf Born slaví osmdesátiny

Osmdesáté narozeniny slaví nezaměnitelný malíř, grafik a ilustrátor Adolf Born. Obrázky doprovodil přes 350 knížek - mimo jiné Macha a Šebestovou nebo Žofku od Miloše Macourka, Pohádky bratří Grimmů, Tři mušketýry Alexandra Dumase nebo La Fontainovy bajky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adolf Born

Adolf Born | Foto: Lenka Paličková

Za svou tvorbu získal nespočet našich i mezinárodních ocenění - mimo jiné má prezidentskou medaili Za zásluhy a ve Francii ho vyznamenali řádem Rytíř umění a literatury. Čerstvý osmdesátník Radiožurnálu řekl, že ke své budoucí profesi tíhl už od dětství.

„Teprve tak okolo třinácti let věku jsem si řekl, že budu ilustrovat knížky. Dodnes jsem osudu vděčný, že se to podařilo, protože je dětský sen a realita. Jsem rád, že jsem si splnil dětský sen,“ řekl Born Radiožurnálu.

Pavla Dluhoschová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme