Ve věku 90 let zemřel herec Ladislav Trojan, známý ze seriálů F. L. Věk nebo Tři chlapi v chalupě

V neděli ráno zemřel známý herec Ladislav Trojan, bylo mu 90 let. Během svého života působil v několika divadlech, nejdéle hrál v Městských divadlech pražských. Proslavil se ve více než stovce filmů, největší popularitu mu přinesla role Vendy Potůčka v legendárním televizním seriálu Tři chlapi v chalupě.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herec Ladislav Trojan zemřel ve věku 90 let

Herec Ladislav Trojan zemřel ve věku 90 let | Zdroj: Profimedia

Ladislav Trojan hrál v televizních seriálech F. L. Věk, Šéfové nebo Pojišťovna štěstí. Nejvíce jej ale proslavil legendární seriál Tři chlapi v chalupě z počátku 60. let. Objevil se v něm po boku Lubomíra Lipského a Jana Skopečka v roli Vendy Potůčka. Tuto nabídku ale dlouho zvažoval.

Už od dětství hrál ochotnické divadlo a věnoval se baletu. Herectví jej zaujalo na reálném gymnáziu, kde dostal šanci zahrát si v Gogolově ženitbě. Profesionální kariéru započal v pražském Realistickém divadle. Začínal rolemi milovníků, brzy se ale prosadil i jako komediální herec.

Kromě rolí v seriálech se objevil i ve filmech Vrchní prchni a Kamarád do deště. Od roku 2011 moderoval Kouzelnou školku, kde hrál dědu Láďu.

Rodák z Prahy ovlivnil v umělecké činnosti i své dva syny. Ondřej je známým režisérem a producentem, Ivan platí za jednoho z nejuznávanějších současných herců.

František Kadlec, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme