Koronavirus ovlivní i Zlaté glóby. Udílení prestižních cen se posune na konec února, oznámili pořadatelé

Každoroční udílení filmových cen Zlatý glóbus se kvůli pandemii covidu-19 přesune příští rok z ledna na konec února. Podle světových tiskových agentur to v pondělí oznámili pořadatelé. Předávání Zlatých glóbů obvykle v Hollywoodu zahajuje sezónu udílení cen. V novém termínu ceremonie se původně měly rozdávat nejprestižnější americké filmové ceny – Oskaři. Jejich vyhlašování ovšem americká filmová akademie před týdnem posunula o dva měsíce.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moderátorská dvojice příštích Zlatých glóbů, herečky Tina Fey (vlevo) a Amy Poehler.

Moderátorská dvojice příštích Zlatých glóbů, herečky Tina Fey (vlevo) a Amy Poehler. | Foto: Danny Moloshok | Zdroj: Reuters

Americký filmový průmysl silně poznamenala ochranná opatření zavedená kvůli koronaviru. Na mnoha místech se teprve v posledních dnech otevřela kina, jinde zůstávají sály nadále zavřené. Mnoho filmových štábů také muselo na několik měsíců přerušit natáčení.

Jak natáčet filmy v době pandemie koronaviru? Hollywood shání odborníky na infekční choroby

Číst článek

Organizátoři zatím neuvedli, jak se vynucená pauza podepíše na pravidlech ohledně toho, jaké filmy mohou být nominovány a dokdy je bude možné přihlásit do boje o Zlaté glóby, o nichž rozhoduje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu. Jasno by mělo být v příštích týdnech.

Nezmění se však plánovaná moderátorská dvojice, slavnostním večerem budou provázet herečky Tina Feyová a Amy Poehlerová.

Americká filmová akademie minulý týden uvedla, že upraví svoje pravidla a dovolí, aby se o Oscary mohly ucházet i filmy, které vyšly na streamovacích platformách v čase koronavirové krize. Účastnit se budou moci rovněž snímky uvedené až do konce února 2021.

Organizátoři již oznámili také dvouměsíční posun udílení britských filmových cen BAFTA, které se tak bude nově konat v dubnu.

Připomeňte si letošní úvodní monolog moderátora a komika Rickyho Gervaise:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme