Autorka

Květa Moravcová

Pracovala jsem pro Radio Impuls, jako redaktorka v České televizi, redaktorka domácí zpravodajské směny Frekvence 1, moderátorka zpráv Evropa 2, moderátorka zpráv televize Nova, scénáristka pořadu Snídaně s Novou, moderátorka zpráv regionální radio Egrensis – moderátorka zpráv, redaktorka.

RSS autorky

Články autorky

|Květa Moravcová |Zprávy z domova

VŠE kritizuje postup akreditační komise, prý poškozuje její dobré jméno

Vysoká škola ekonomická kritizuje Akreditační komisi za to, že zveřejnila návrh omezit akreditaci čtyřem magisterským oborům Národohospodářské fakulty. Podle vedení školy to škodí nejen fakultě, ale celé škole. Na druhou stranu je vedení VŠE přesvědčeno, že komise nakonec akreditace neomezí a studenti se budou moci hlásit i na nyní ohrožené obory.

|Marcela Hálová, Květa Moravcová, Veronika Sedláčková, Michaela Vydrová, bre |Zprávy z domova

Bývalý klatovský primář trpící psychickou poruchou prý týral dětské pacienty

Bývalý primář dětského oddělení klatovské nemocnice Jiří Havránek údajně týral dětské pacienty. Policie zaznamenala deset případů dětí ve věku do dvou let, kterým píchal velké dávky uklidňujících léků. Některé málem zemřely. Případ policie ale odložila, protože podle znalců trpí lékař psychickou poruchou a jednal v nepříčetnosti. Havránek navíc nadále pracuje v oboru. Podle prezidenta České lékařské komory Milana Kubka je to ‚díra v zákoně‘.

|Květa Moravcová, mkp |Regiony

Při nehodě autobusu u Plané nad Lužnicí zemřeli dva lidé

U Plané nad Lužnicí na Táborsku zemřeli dnes při nehodě autobusu dva lidé, šest dalších je zraněných. Autobus, který po nehodě narazil do stožáru trakčního vedení železniční tratě, začal po havárii hořet. Na místě zasahují tři posádky záchranné služby a vrtulník i další složky integrovaného záchranného systému.

|Květa Moravcová, Jakub Šídlo, Hana Mikulincová, Simona Bartošová, Eliška Malínská |Regiony

Na Havlíčkobrodsku se zřítil most. Zavalil několik lidí, minimálně jeden muž zemřel

Ve Vilémově na Havlíčkobrodsku spadl krátce před 15. hodinou silniční most a zavalil několik lidí. Hasiči potvrdili, že jeden muž zemřel. Mrtví mohou být nejspíš i další tři lidi, kteří zůstávají zavalení. Na místě zasahují desítky hasičů, policisté i záchranáři. S vyprošťováním zavalených pomáhají policejní kynologové z Prahy a speciální vyhledávací jednotka USAR. Neštěstí se stalo na silnici II/345, která je pro dopravu uzavřená.

|Květa Moravcová |Ekonomika

Skupina Penta koupila dvě přední slovenská vydavatelství

Investiční skupina Penta ve spolupráci s nizozemskou investiční společností V 3 Media Holdings koupila přední slovenská vydavatelství 7 Plus a Trend Holding. Obě vydavatelství měla slovenské vlastníky. Penta plánuje v budoucnu vstoupit na mediální trh také v České republice a Polsku.

|Květa Moravcová, kap, Denisa Šindlerová |Regiony

Policie zadržela v pražské střešovické nemocnici muže, který měl revolver

V Ústřední vojenské nemocnici v Praze se dopoledne pohyboval muž se zbraní v ruce a ohrožoval okolí. Zdravotníci museli všechny přítomné odvést do bezpečí. Policisté ho zadrželi v budově urgentního příjmu, kde zůstal nakonec sám. Nikoho nezranil. Muž tvrdil, že se chce zastřelit, aby mohl darovat orgány. Nyní je v péči psychiatrů.

|Květa Moravcová |Regiony

Zloději ukradli z brandýského zámku sbírky vyznamenání válečných hrdinů

Policie vyšetřuje vloupání do zámku v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi. Z historické expozice zmizely desítky originálů vyznamenání tří důstojníků československého odboje za druhé světové války. Hodnota Řádů britského impéria, Čestné legie Spojených států i Francie je nevyčíslitelná, zámek měl sbírku pojištěnou na milion korun.

|Vladimír Kroc, Květa Moravcová, kap |Zprávy z domova

Školy čím dál častěji využívají tablety, testovat se budou i QR kódy

České školy začínají využívat nejmodernější technologie. Chytré mobilní telefony při výuce učitelé stále neradi vidí, jako čtečky takzvaných QR kódů by však mohly pomoci. Ministerstvo školství chce totiž kódy umístit na doklady o vzdělání. Do popředí se na školách dostávají také tablety, některé školy je testují už druhým rokem.

|Květa Moravcová, kap |Zprávy z domova

Pro případy výskytu nebezpečných nemocí má ČR speciální plán. Platí i pro ebolu

Ebola se v České republice zatím neobjevila, ale tuzemské nemocnice jsou na ni připravené. Jediný nakažený v Evropě – kněz, který působil v Africe – zemřel před týdnem ve Španělsku. U ženy hospitalizované v Německu nakonec lékaři prokázali malárii. V západní Africe už ale na ebolu zemřelo 1229 lidí, nakazilo se jich více než 2200.