Autor

Lenka Rezková

Znamení: Býk

Životní motto: Nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůře…

Co dělám v rozhlase: V rozhlasu se starám o zvuk a vše, co s ním souvisí.

Před rozhlasem: Vystudovala jsem Střední ekonomickou školu v Poděbradech a zkusila jsem pracovat jako sekretářka lékařského náměstka v lázních. S velkým ohlasem se to u mě nesetkalo, a tak jsem v roce 1989 nastoupila tenkrát do Československé rozhlasu a jsem tu pro velký úspěch dodnes a stále moc ráda.

Co mě baví: Moc času už nezbývá, ale ráda jezdím na koních, lyžuji, baví mě moji přátelé, cestování a hospody. :-))) A také samozřejmě příroda, hlavně psi.

Co mě nejvíc dostane: Mobilní telefony.

Z rozhlasové pavlače: (aneb víte, co se o Vás říká?) Tak to tedy fakt netuším, co se o mě říká, a snad ani raději tušit nechci…

oddělení: technické oddělení

RSS autora

Články autora

|Lenka Rezková |Zprávy z domova

Dotykové displeje v autech odvádějí pozornost řidičů. Přeladění rádia zabere i tři vteřiny

Nepozornost za volantem patří podle policejních statistik mezi hlavní příčiny dopravních nehod. Rušit při řízení ale řidiče nemusí jen mobil nebo děti na zadním sedadle. Problém může způsobit i samotné auto, které řídí. Dnes je běžné, že některé funkce se ovládají přes dotykový panel. A nastavit po paměti třeba klimatizaci není vůbec snadné.

|Anna Jadrná, Lenka Rezková |Zprávy z domova

Hustá mlha, prudký déšť nebo sněžení. Řidiči musí za špatného počasí rozsvítit mlhovky

Podzim přináší deštivé a mlhavé počasí. Řidiči by si podle meteorologů měli v následujících dnech dát pozor právě na mlhy. Mohou se objevit v údolích a okolí rybníků. Za špatného počasí mají motoristé povinnost rozsvítit mlhová světla, upozorňují odborníci. Nařizuje jim to zákon a za nedodržení pravidel jim hrozí pokuta až 2000 korun. Mlha ale není to jediné, co může na podzim zkomplikovat jízdu řidičům. Za prudkého deště je to také aquaplaning.

|Jiří Chum, Martin Karlík, Lenka Rezková |Zprávy z domova

Na českých silnicích zemřelo o prázdninách nejméně lidí za posledních 27 let. Prevence je ale stále na místě

Nejnovější statistiky policie ukazují, že dopravní nehody si za poslední dva měsíce vyžádaly celkem 126 obětí. To je o 26 mrtvých méně než loni. Jedná se o nepříznivějšéí prázdninový výsledek za posledních 27 let. Podle šéfa dopravní policie Tomáš Lercha mělo na nízkou nehodovost vliv příznivé počasí a velké množství uzavírek. Nutnost prevence ale zůstává, zejména u začínajících řidičů a ve školách.