Autor

Lenka Šumová

Co dělám v rozhlase:

Jako editorka stanice tvořím aktuální vysílání. Spolu s kolegy připravujeme plán programu a reagujeme na aktuální události, které zpracovávají jednotliví reportéři a redaktoři. Následně kontroluji jejich odevzdanou práci a řadím ji do vysílacího schématu.

V minulosti jsem pracovala jako reportérka domácí redakce, redaktorka regionálního vysílání, moderovala jsem a zároveň sestavovala hlavní ranní zpravodajské relace i pořad Zápisník domácích zpravodajů. Zhruba rok jsem domácí redakci vedla. Pravidelně se podílím na speciálním vysílání Radiožurnálu z filmového festivalu v Karlových Varech.

Před rozhlasem:

Byla jsem bankovní úřednicí, asistentkou auditora, účetní v cestovní kanceláři i učitelkou v mateřské škole. Nakonec jsem se ale v roce 1999 rozhodla pro práci v rádiu. Začala jsem na jednom soukromém pražském a brzy přešla do Českého rozhlasu. Až tady jsem pak dokončila magisterské studium masové a sociální komunikace.

RSS autora

Články autora

|Lenka Šumová, Simona Bartošová, Pavla Firbacherová |Zprávy z domova

Němcová: Zeman jmenoval 'toxickou' vládu, bez ohledu na vůli poslanců

Prezident Miloš Zeman jmenoval na Pražském hradě vládu Jiřího Rusnoka. Předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová odešla ještě před slavnostním přípitkem. Řekla, že jí to nepřišlo vhodné, když chce kabinetu vyslovit nedůvěru. Vláda má totiž podle ní svou legitimitu odvíjet právě od dolní komory Parlamentu.

|Lenka Šumová, Renáta Prátová, Vojtěch Kouřímský, Jan Bumba |Zprávy z domova

Policie chce zabavit skoro čtyři miliony z účtu Věcí veřejných

Víc než třicet milionů korun zajistila policie v rámci razie na skupinu lidí, kteří měli při obchodech s pohonnými hmotami krátit daně. Zároveň policie vydala zajišťovací příkaz na 3,9 milionu korun z konta Věcí veřejných. Potvrdil to mluvčí protikorupčního útvaru Jaroslav Ibehej. Strana podle svých představitelů o postupu policie ví jen z médií, policejní žádost o blokaci peněz potvrdila.