V Jablonci nad Nisou pokračují opravy silnic, částečně uzavřená je nově ulice Želivského

Opravy silnic a částečné i úplné uzavírky komplikují cestu řidičům i chodcům v Jablonci nad Nisou. Několik komplikací zpomalí řidiče v Rýnovicích. Dnes ráno se tam připojily ke stávajícím pracím ještě opravy v ulici Želivského.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

Práce v ulici Želivského by měly probíhat ode dneška do konce listopadu, popisuje průběh Jana Matěchová z jabloneckého magistrátu.

„Silnice bude průjezdná, bude uzavíraná cirka po třicetimetrových úsecích. Provoz bude omezen dopravním značením,“ upozorňuje Matěchová.

Částečná uzavírka se dotkne také řidiče Martina Jančíka. Oprava byla potřeba, protože ulice už byla hodně rozbitá, hodnotí Jančík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak pokračují v Jablonci nad Nisou opravy silnic, zjišťovala Šárka Škapiková

„Jezdím sem každý den autem, protože tady pracuji. Často jezdím ulicí Ladovou, ale ta je zavřená už dlouho. Je dobře, že Želivského bude otevřená alespoň částečně a budu se mít do práce jak dostat,“ říká Jančík.

Do práce jezdí z Liberce přes Rýnovice, kde řidičům komplikuje život několik uzavírek. Provoz by měl usnadnit dokončený kruhový objezd, který stihli silničáři postavit o měsíc dříve, než předpokládali.

„Jsem rád, že už je hotový alespoň kruhový objezd na Belgické ulici, protože kdyby byl uzavřený i ten, tak skutečně nevím, kudy bych do práce jezdil,“ dodává Martin Jančík.

Ulice Ladová, která se nachází hned vedle Želivského, je zcela rozkopaná a neprůjezdná. Na práci dohlíží stavbyvedoucí Tomáš Čapek.

„Rekonstruujeme starou kanalizaci, která pochází asi z dvacátých let. Je zhruba okolo třech čtyřech metrů hluboko, proto práce nejdou tak rychle. Pokračujeme zhruba osm až deset metrů denně, a proto to trvá tak dlouho,“ upřesňuje Čapek.

Budování kanalizace /ilustrační foto/ | Foto: Jana Huzilová

Opravy v Ladové sice komplikují dopravu i cesty pěším, ale místní lidé volali po opravě ulice plné výmolů už dlouho, potvrzuje Pavel Kozák z jabloneckého magistrátu.

„Každým rokem jsou podněty na tuto komunikaci čím dál větší a oprávněné. Stav byl už opravdu dost špatný,“ konstatuje Kozák.

Ulice Ladová dostane provizorní povrch, aby byla po celou zimu sjízdná a schůdná. Práce tak na podzim skončí, ale ne definitivně.

„V roce následujícím budou opravy pokračovat dále. Dodělávat se bude ještě dešťová kanalizace,“ vysvětluje Pavel Kozák.

V ulici Želivského se kromě silnice opraví také chodníky. Na přání obyvatel přibude také chodník u nového hobbymarketu.

Šárka Škapiková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme