Radši bych byl desátý, lituje Gebas čtvrtého místa. Během finále si věřil na medaili

Česko má další bramborovou medaili z olympijských her v Riu. Na střelce Davida Kosteleckého navázal vodní slalomář Vítězslav Gebas, kterého od bronzu dělilo ve finále kanoistů pouhých 13 setin. I tak je to pro něj životní úspěch, ale radost u něj nepřevažuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Vítězslava Gebase zbylo pouze čtvrté místo

Na Vítězslava Gebase zbylo pouze čtvrté místo | Zdroj: Reuters

Vašimi osudovými čísly jsou čtyřka a jednička. Jednička by byla lepší, ale jste spokojený i se čtvrtým místem?

Ani nevím. Jsem takový rozpačitý. Kdyby mi to řekl někdo před závody, řekl bych, že ne. Radši bych byl desátý. Kolikrát jsem závody hodně zariskoval a pak hodně zkazil. Dnes jsem doufal, že to tam spadne. Věřil jsem si, že medaile bude, ale rozhodlo 13 setin.

Přehrát

00:00 / 00:00

První dojmy bramborového Vítězslava Gebase

Teď jsem spíš zklamaný, ale věřím, že až se za tím časem ohlédnu, řeknu si, že to bylo dobré.

Vyčítáte si nějaký moment na trati, kde by šlo něco udělat lépe?

Snažil jsem se reagovat v každé bráně, co nejlíp to šlo. Zlepšit to šlo. Našel bych si tak vteřinu, vteřinu a půl. Ale dvě a půl ne. Spodek byl podle mého nejrychlejší z celého startovního pole.

13 setin od medaile. Kanoista Gebas skončil ve finále čtvrtý

Číst článek

Chyba byla někde nahoře. Zaseklo se mi to v levé protivodné brance, kde se mi pletla vnitřní tyčka. Musel jsem udělat ještě jeden záběr. To mě stálo čas.

Několikrát jste chtěl se slalomem skončit. Je tohle další moment, kdy byste to udělal?

To se mě zeptejte až časem, teď fakt nevím. Z olympiády mám dobré zážitky, fakt mě to tady bavilo. Je to impuls pro další práci, ale teď si netroufám říct, co bude.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme