Autor

Lucie Maxová

Mým každodenním úkolem je přinášet vám - našim posluchačům - aktuální informace z Jihlavska. Témata, o kterých natáčím jsou různá. Uslyšíte ode mě, co se děje v krajském městě i v malých vesničkách okolo. Moje plány se často mění ze dne na den. A to je to, co mě na práci v rádiu asi nejvíc baví. Stereotyp tady totiž neexistuje.

RSS autora

Články autora

|Lucie Maxová |Regiony

U silnic se objevují nefunkční radary. Obce na Vysočině je nechtějí opravovat

Měly upozorňovat na dodržování rychlosti, radary u silnic však už v některých obcích neplní svůj účel. Například na Pelhřimovsku neukazují řidičům rychlost hned na několika místech. Prázdnou černou tabuli s blikajícími čárami mají například v Kameni. Čísla nesvítí ani na obrazovce nedaleko Krasoňova u Humpolce.

|Lucie Maxová |Zprávy z domova

Technickým službám začíná zimní pohotovost. V Pelhřimově posyp rozvezly i obyvatelům

Od úterý musí pracovníci technických služeb ve městech hlídat, aby namrzlé chodníky neklouzaly. V Česku totiž začíná režim zimní údržby. V Pelhřimově na Vysočině ale rozvážejí speciální posyp i lidem. Zájemci ho dostávají zadarmo. K bytovým i rodinným domům dopravili pracovníci technických služeb jen za pondělí na sto pytlů.

|Lucie Maxová |Zprávy z domova

Termín 'židovská otázka' je neutrální, bránili se u soudu Bartoš se Zemánkem. Případ je odročen

Předseda Národní demokracie Adam B. Bartoš i místopředseda strany Ladislav Zemánek odmítli u jihlavského soudu žalobu kvůli hanobení židovského národa a podněcování nenávisti. Podle státního zástupce muži loni v březnu zanechali u pomníčku zavražděné Anežky Hrůzové v Polné na Jihlavsku protižidovský text. Soudkyně Tereza Jedličková případ odročila na 20. října, kdy vynese rozsudek.

|Lucie Maxová |Regiony

Jihlavští basketbalisté oplakávají tragicky zesnulé spoluhráče

Dva ze tří basketbalistů, kteří zahynuli při nehodě osobního vozu na Jindřichohradecku, hráli i za jihlavský klub. Smrt Michala Fröhdeho, Romana Vacha a Filipa Sahany patří k největší tragédii v historii českého basketbalu. Spoluhráči i trenér z Jihlavy se se ztrátou talentovaných sportovců vypořádávají jen velmi těžko.