Autor

Ludmila Vondráková

V Českém rozhlasu Region jsem mnoho let pracovala jako editorka. Nyní funguji částečně jako zprávařka i jako editorka.

Pracovala jsem mimo jiné v České tiskové agentuře, v Mladé frontě DNES a v Rádiu Relax. Vystudovala jsem Filosofickou fakultu Univerzity Karlovy - obor Kulturologie.

Ráda si poslechnu dobrou hudbu - na koncertech i na CD, ráda chodím do divadla a do kina, nebo doháním oblíbené filmy na DVD.

Film, co mne pořád baví: Pravidla moštárny, Once (už jsem viděla víc než jen "once")

Hudba, kterou mám ráda: Radůza, Ida Kelarová, Paul Simon, Phill Collins, Glen Hansard, Dan Bárta

Kniha, u níž nikdy neusnu: V poslední době proležím hodiny v knihách, protože nad nimi naopak usínám (za což většinou autoři nemohou). V mém případě je tedy přesnější termín Knihy, ke kterým se ráda vracím, a to jsou: O české krvi otců vlasti (M. Horáček), Drahý pane Kolář (M. Vaculíková) a těším se na Rok kohouta (T. Boučková), k čemuž si ráda zopakuji Indiánský běh (od stejné autorky)

Motto: Není na světě člověk ten, aby se zalíbil lidem všem (říkala moje babička).

RSS autora

Články autora

|Ludmila Vondráková, Zdeněk Hejkrlík |Regiony

Archiv v Příbrami nechal zájemce nahlédnout do zákulisí

Příbramský Okresní archiv otevřel ve středu 9. června své dveře veřejnosti. Část těch nejlepších exponátů měli návštěvníci možnost vidět v „badatelně“, dále se pak mohli podívat do čistící místnosti, kde se materiály odprašují a dezinfikují, ale i do samotného depozitáře, kde si každý mohl udělat představu o tom, co všechno se může v archivu najít. Tuto akci si nenechal ujít ani příbramský redaktor Zdeněk Hejkrlík.

|Ludmila Vondráková |Regiony

Kamion zablokoval rychlostní silnici u Mladé Boleslavi

Doprava v Mladé Boleslavi v pondělí dopoledne zkolabovala. Na téměř pět hodin totiž blokoval frekventovanou silnici R 10 havarovaný kamion. Nákladní tahač s návěsem, naloženým solárními panely, se převrátil krátce po sedmé hodině ráno mezi odbočkou na průmyslovou zónu a na Jičín, těsně za Mladou Boleslaví. Místo nehody ale museli řidiči objíždět přes centrum města.

|Ludmila Vondráková, Iveta Chlumská, Pavel Pavlas |Zprávy z domova

Brandýs nad Labem má novou železniční stanici

Obyvatelům Brandýsa nad Labem se zkrátí cesta na vlak. Po dvoutýdenním testovacím provozu tam dnes začala fungovat nová železniční zastávka. Jmenuje se Brandýs nad Labem - Zápská a leží mezi nádražím a stanicí Brandýs nad Labem - zastávka. Přestože jde o významnou změnu pro tamní obyvatele, otevření nové zastávky se nijak nedotkne jízdního řádu ani intervalu spojů.