Autor

Marcela Jurková

Co dělám v rozhlase: V Českém rozhlase Region pracuji jako editorka. Starám se, aby vysílání dobře „šlapalo“ a posluchači dostali aktuální a zajímavé informace ze Středočeského kraje i celého Česka.

Před rozhlasem: Do středních Čech jsem přišla z jihu, konkrétně Českých Budějovic. Už na Střední ekonomické škole bylo jasné, že se spíš než účetnictví budu věnovat novinařině. Spolupracovala jsem s českobudějovickým rozhlasem a jako elévka sbírala zkušenosti v místním týdeníku Nový život.

Po pěti letech studií žurnalistky na FSV UK jsem nastoupila do středočeské přílohy MF Dnes nejprve jako redaktorka a poté editorka. Rok jsem vedla v Kladně redakci týdeníku Sedmička a tři roky působila jako editorka serveru IHNED.cz Hospodářských novin.

Co mě baví: Kdysi jsem hrávala divadlo a několik let poté stolní tenis. Za ping-pongový stůl v garáži se postavím občas i teď, jeviště jsem vyměnila za hlediště. Ráda čtu Marqueze, Greena, Hůlovou, odpočívám u mahjongu a večerní usínání mám spojené s poslechem rozhlasových her.

S manželem, synem a dcerkou žijeme v Unhošti.

RSS autora

Články autora