Autor

Marek Blaho

V médiích působí od roku 1997. Začínal v soukromých rádií v Olomouci. Později byl moderátorem a editorem v rádiu Impuls a v redakci kultury Českého rozhlasu. Od roku 2018 je editorem stanice Region. Vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci.

RSS autora

Články autora

| ČRo, Tomáš Pilát, Marek Blaho |Film

Woody Allen slaví osmdesátiny. A připravuje televizní seriál

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu, ale báli jste se zeptat, Manželé a manželky, Annie Hallová nebo Jasmíniny slzy. To jsou jen některé ze zhruba pěti desítek filmů Woodyho Allena. Tento americký scenárista a režisér, který se však věnuje také divadlu, literatuře či jazzu, dnes slaví osmdesátiny. Jubileum populárního umělce připomínají i některá kina v Česku.

|Marek Blaho |Film

Fanoušci Jamese Bonda s napětím očekávají premiéru 24. bondovky Spectre

Krásné ženy, exotika, drahá auta, akční scény a hlavně James Bond. To vše tvoří koktejl, který už od roku 1962 diváci nemíchají, ale protřepávají. Bude to i v zatím poslední, už 24. bondovce s názvem Spectre. Její premiéra je zítra ve Velké Británii a agenta 007 hraje už počtvrté Daniel Craig.

|Tomáš Pilát, kov, Marek Blaho |Film

Startuje Zlín Film Festival. Nabídne české i světové premiéry a ocení Adolfa Borna

Ve Zlíně dnes začal Zlín Film Festival, největší a nejstarší filmový festival věnovaný dětem. Potrvá do čtvrtka a nabídne přes 300 projekcí včetně českých a světových premiér. Chybět nebudou ani divadla a koncerty a po okružní cestě Čechami a Moravou dorazí dnes do Zlína také dětský kinematovlak. Cenu za přínos dětskému filmu pak převezme autor výtvarné podoby Macha a Šebestové nebo Opičky Žofky Adolf Born.