Autor

Marina Feltlová

Absolvovala rusistiku na Filozofické fakultě UK a poté se živila jako publicistka a překladatelka z italštiny, ruštiny a angličtiny. Odmalička ji přitahovalo divadlo. Zcela mu propadla po zhlédnutí inscenace Borise Godunova Divadla na Tagance.

V Českém rozhlase začínala v roce 2000 jako redaktorka ruské redakce Radia Praha – vysílání do zahraničí. Po mateřské dovolené ji život zavál na čtyři roky do Ostravy, kde pracovala v ostravském vysílání Českého rozhlasu a přispívala do vltavské Mozaiky i do vysílání stanice Praha, dnešní Dvojky. Do redakce publicistiky ČRo Vltava později nastoupila jako redaktorka se zaměřením na divadlo a tanec. Současně přispívala do pořadů Slovo o divadle, Osudy nebo Víkendová příloha.

Od října 2017 je dramaturgyní Tvůrčí skupiny Drama a literatura. Ve vzácných volných chvílích překládá prózu, divadelní i rozhlasové hry.

Kromě rozhlasu, divadla a tance má ráda cestování, dlouhé pěší túry, slunečné dny a vůni čerstvě upražené kávy. Se střídavým úspěchem se snaží brzdit svou rychlou dikci i neméně rychlou chůzi. Nejspíš i proto si vysloužila přezdívku Dynamo.

RSS autora

Články autora

|Marina Feltlová |Historie

Karla IV. přibližuje ve Valdštejnské jízdárně přes 250 exponátů z celého světa

U nás o něm mluvíme jako o Otci vlasti, ve skutečnosti byl pragmatickým vladařem, který vše podřizoval svým mocenským zájmům. Kladné i stinné stránky osobnosti Karla IV. a doby jeho panování přináší výstava ve Valdštejnské jízdárně v Praze, která dnes začíná. Exponáty poskytlo přes sto zapůjčitelů z celého světa, celkové náklady se pohybují okolo 40 milionů korun. Autorem expozice Císař Karel IV. 1316 - 2016 je ředitel Národní galerie Jiří Fajt.

|Marina Feltlová |Zprávy z domova

Většina památek zahajuje sezonu, některé připomenou 700. výročí narození Karla IV.

Návštěvníkům se o velikonočním víkendu otevírá většina tuzemských památek. Sezonu zahajuje téměř stovka z nich. Některé památky se zapojí do akcí, které připomenou 700. výročí narození císaře a českého krále Karla IV. Platí to třeba pro Karlštejn, hrad Veveří nebo klášter v Kladrubech. Od letošního roku smějí návštěvníci památek také víc fotit.

|Marina Feltlová, dab |Divadlo

Muži z Baletu Národního divadla zatančí v Hybernii dámské party

Deset tanečníků pražského Národního divadla si dnes nazuje baletní špičky a vyzkouší si party, které běžně tančí příslušnice něžného pohlaví. Založili kvůli tomu i nový soubor Ballet Hommes Fatals. Ve stejnojmenném představení ukážou divákům známé scény z klasických baletů ve svérázném pojetí. Premiéra je večer v pražském Divadle Hybernia.

|Marina Feltlová |Divadlo

Divadlo pod Palmovkou uvádí Fuk!, komedii o mužské krizi středního věku

Filmový scénárista a režisér Petr Zelenka se už patnáct let výrazně prosazuje i na poli divadelním. Pražské Divadlo pod Palmovkou dnes uvádí v jeho režii premiéru hry Fuk! holandské autorky Marii Goosové. Zelenka už ji před třemi lety režíroval v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích. Podobná herecká sestava se představí i dnes. Nově se ve hře objeví Jiří Langmajer a Lenka Langová.