Autor

Martin Drtina

redaktor domácí redakce

Znamení: Rak

Životní motto: Přeskoč, přelez, ale nepodlézej!

Co dělám v rozhlase: Plním si svůj sen být přímo u událostí, které tvoří historii. Věnuji se hlavně justiční problematice. Spoustu času trávím v soudních síních sledováním zajímavých kauz.

Před rozhlasem: …jsem pracoval v rádiu

Co mě baví: Pročítání zákoníků, programování a nekonečné hledání způsobů, jak jdou věci dělat snadněji a lépe.

Co mě nejvíc dostane: Vanilková zmrzlina s karamelovou polevou – té neodolám nikdy.

Z rozhlasové pavlače: (aneb víte, co se o Vás říká?) Že bez laptopu pořádně nedokážu existovat, a proto ho nosím všude s sebou. – Ale to není drb, to je krutá realita :-)

redakce: domácí redakce

RSS autora

Články autora

|Martin Drtina, Martin Hromádka, Matěj Skalický, Mirko Kašpar |Zprávy z domova

Vyčerpaná Salačová se u soudu rozbrečela, vyhrožovali jí prý na internetu

Nečekaně rychle skončilo pro dnešek hlavní líčení s obžalovanými v korupční kauze při zadávání středočeských zakázek. Výslech korunní svědkyně Ivany Salačové soud přerušil do pondělí. Požádala o to sama podnikatelka. Zdůvodnila to silným rozrušením kvůli údajnému vyhrožování na sociálních sítích.

|Martin Drtina, Martin Hromádka, Matěj Skalický, Kateřina Kozmová |Zprávy z domova

Čtyřiadvacet 'králíků' za Buštěhrad. Salačová vypovídala o úplatcích

Poté, co poslanec David Rath kvůli únavě požádal soudce o přerušení své obsáhlé výpovědi, následovala výpověď spolupracující obžalované, podnikatelky Ivany Salačové, která už dříve jako jediná vypovídala na policii. Soudu dnes potvrdila verzi o úplatcích. Rath a dalších deset lidí čelí obžalobě z manipulace zakázek ve Středočeském kraji.

|Milan Kopp, Martin Drtina |Zprávy z domova

Propuštění z vazby přichází podle exministra Blažka pozdě

Ještě dnes opustí brány vazební věznice trojice obviněných v souvislosti s kauzou spojenou se zásahem v nejvyšších patrech politiky. Na svobodu půjde bývalá šéfka Nečasova kabinetu Jana Nagyová, někdejší šéf vojenských zpravodajců Ondrej Páleník a bývalý ministerský náměstek Roman Boček.

|Martin Drtina, kko |Zprávy z domova

Výslech Nagyové v případu zveřejnění jejích odměn na Úřadu vlády nic nového nepřinesl

Vazebně stíhaná bývalá šéfka Nečasova kabinetu Jana Nagyová vypovídala před pražským obvodním soudem. Z ostravské věznice ji nad ránem přivezla eskorta do Prahy kvůli čtvrthodinovému svědectví. Měla pomoci objasnit případ loňského zveřejnění jejích odměn. V kauze je obviněný někdejší šéf rozvědky Karel Randák. Soud jednání odročil na 23. října.

|Martin Drtina, Věra Pfeifferová, Kateřina Kozmová |Zprávy z domova

Rusnokovi ministři se ujímají resortů. S rozpočty se někteří teprve seznámí

Ministři vlády Jiřího Rusnoka se postupně ujímají svých resortů. Včera si je přebrali ministři financí, vnitra, průmyslu, zahraničí obrany. Dnes se do nových kanceláří nastěhují zbylí členové takzvaného úřednického kabinetu. Všichni mají za úkol především dohlížet na peníze. O stávajících rozpočtech svých resortů ale někteří z ministrů moc nevěděli.

|Martin Drtina, Vojtěch Kouřímský |Zprávy z domova

Kritici připomínají Fischerovi dluh z prezidentské kampaně i jeho vládu

Finance bude mít v nově vznikající takzvané úřednické vládě na starosti Jan Fischer. Současně se stane i vicepremiérem Rusnokova kabinetu. Kritici jeho nového vládního angažmá mu připomínají hlavně dluh, který Fischerovi zůstal z prezidentské kampaně, či málo odvážnou ekonomickou politiku úřednické vlády, kterou v letech 2009 až 2010 vedl.