Autor

Martina Kovaříková

V Českém rozhlase pracuji jako externí redaktorka zpravodajství. Většinu pracovního týdne ale pobývám v Brně, kde na Masarykově univerzitě studuji Mediální studia a žurnalistiku. Práce v rozhlase mě baví, protože je každý den jiná. Zároveň se díky ní potkám se zajímavými lidmi a mám možnost být na místech, kde se něco děje. Nejhezčí na tom všem je, že o všech těch novinkách mohu informovat vás – naše posluchače.

RSS autora

Články autora

|Martina Kovaříková |Regiony

Policisté zatkli muže, který údajně v Jihlavě zastřelil prodavače

Policisté dopadli údajného vraha z jihlavské prodejny Chytrý kuřák. Šedesátiletého prodavače podle kriminalistů zastřelil 55letý muž z Jihlavy. Údajně přišel o práci a v prodejně si objednal zboží za několik tisíc korun. Neměl ale na zaplacení a při potyčce s prodavačem ho zabil. K činu se přiznal.

|Martin Hromádka, Martina Kovaříková, Daniel Zach |Člověk

Školy mohou podle nové vyhlášky vařit dietní obědy v jídelnách

Školy už mohou legálně připravovat stravu žákům s dietou, například diabetikům a celiakům. Umožňuje to novela vyhlášky ministerstva školství, která platí od prvního února. Někde se potřebám těchto dětí přizpůsobili už dříve, a ulehčili tak rodičům starosti se stravováním. Jinde si na dietní jídlo ještě počkají.

|Zdeněk Trnka, David Černý, Martina Klímová, Kristýna Štanderová, Jan Markup, Tomáš Kopecký, Petra Hosenseidlová, Tomáš Mařas, Martina Kovaříková, Kateřina Havránková, Anna Jadrná, Denisa Šindlerová |Zprávy z domova

Silný vítr komplikoval dopravu, meteorologové varují před záplavami

Vlaky na několika místech v Česku dnes stály kvůli popadaným stromům. Silný vítr také utrhl střechu a poškodil elektrické vedení. Podle meteorologů bude vítr o víkendu ještě silnější. Výstraha platí pro celé Česko kromě Zlínského kraje do nedělního brzkého rána. Meteorologové také varují před vydatným deštěm, který by mohl způsobit záplavy.

|Martina Kovaříková |Zprávy z domova

Policisté v červenci řešili více než čtyři tisíce vloupání

Víc než čtyři tisíce domácností musely v červenci řešit nepříjemnou věc. Jejich byt nebo dům vykradli zloději. Podle policistů je nejvíc zajímají stále stejné věci, jako jsou šperky a samozřejmě peníze. Lidé by tak zvláště v době dovolených neměli zapomínat na zabezpečení svých domovů.