Autor

Michal Polášek

Před rozhlasem:
Pět let jsem působil na obdobném postu redaktora ve zpravodajství České televize Ostrava, kam jsem přešel po téměř 6 letech v Televizi Polar v Novém Jičíně.

Co mě baví:
Každý den je něčím nový, pořád se něco děje a život se neustále mění. Baví mě sledovat novinky. Zajímám se o historii, dopravu a moderní technologie.

 

Telefon: 221 555 704
E-mail: michal.polasek@rozhlas.cz

RSS autora

Články autora

|Michal Polášek |Zprávy z domova

Města hledají recept na extrémní počasí. Připravují se na záplavy i velká sucha

Jak co nejlépe ochránit obyvatele před bleskovými povodněmi nebo jak snížit přehřívání měst v létě. To jsou problémy, kterými se na radnicích zhruba dvaceti českých měst začínají úředníci věnovat skutečně systematicky. Připravují tam přesný postup, jak upravit třeba velká parkoviště nebo vodní toky, aby extrémy počasí napáchaly co nejmenší škody.

|Michal Polášek |Zprávy z domova

Samozvaný konzulát doněckých separatistů odmítl změnit název. Z centra Ostravy se ale přestěhoval

Zastupitelské centrum Doněcké lidové republiky se odmítá přejmenovat. V září otevřelo své sídlo v Ostravě a vyvolalo tím ostrou kritiku ministerstva zahraničí. Česká diplomacie požaduje zrušení samozvaného zastupitelského centra. Samostatnost Doněcké lidové republiky vyhlásili v roce 2014 separatisté ve východní části Ukrajiny. Republiku zatím žádný stát neuznal.