Autor

Miroslav Skoupý

Znamení: Váhy (1959)

Životní motto: I bez motta se dá žít.

Co dělám v rozhlase: Snažím se, aby vysílání Radiožurnálu bylo nejen objektivní, vyvážené, korektní a přesné, ale taky pestré a posluchače bavilo.

Před rozhlasem: Vystudoval jsem Fakultu žurnalistiky. V roce 1985 jsem nastoupil do tehdejšího Československého rozhlasu, kde jsem začínal jako redaktor zpravodajské směny. Dvakrát jsem odešel, teď jsem na Radiožurnálu už potřetí. Takže to bude asi osud… :-)

Co mě baví: Rádio, hudba, sci-fi a fantasy literatura, počítačové hry…

Co mě nejvíc dostane: Kvalitní RPG hra se silným příběhem a bravurní hratelností.

Z rozhlasové pavlače: (aneb víte, co se o Vás říká?) A to snad ani nechci vědět… :-)

RSS autora

Články autora

|Miroslav Skoupý, Vojtěch Kouřímský |Regiony

Jihočeští studenti, kteří protestují proti KSČM v radě kraje, zvažují štafetovou hladovku

Studenti, kteří protestují proti komunistické radní v Jihočeském kraji, plánují štafetovou hladovku. Ve Dvaceti minutách Radiožurnálu to řekl mluvčí studentů Šimon Heller. Krajskou radní pro školství se stala Vítězslava Baborová z KSČM. Studenti na této pozici nechtějí zástupkyni podle nich nedemokratické strany. Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola požadavky studentů odmítl.

|Miroslav Skoupý |Zprávy z domova

ČRo je znepokojen rostoucím počtem rasově motivovaných útoků

Český rozhlas je silně znepokojen rostoucím počtem rasově motivovaných útoků a sílící radikalizací společnosti. Tyto negativní projevy nesnášenlivého a xenofobního jednání některých jedinců se dotýkají samotného Českého rozhlasu a jeho zaměstnanců. O azyl v Kanadě požádala i s celou rodinou Anna Poláková, vedoucí redaktorka romského vysílání z redakce vysílání pro národnostní menšiny.