Autor

Naďa Čvančarová

Co v rozhlase dělám:
Redaktorská práce obnáší od všeho trochu - od výjezdů a výšlapů do nejrůznějších končin, přes dlouhé hodiny u počítače a telefonu, po především spoustu rozhovorů s často neobyčejně obyčejnými lidmi. V současně době se zaměřuji především na témata sociální, seniorská, společenská, zdravovědná a kulturní. Mimo jiné připravuji pořady Křížem krajem, Česko - země neznámá nebo Lékárna. 

Jak jsem se k této práci dostala:
V roce 1996 jsem přišla do tehdejší zpravodajské redakce na malou obhlídku ... a velmi brzy se do mě rozhlasové vlny zaťaly svými drápky...

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci:
Má rozhlasová nej jsou především lidé, před mikrofonem i za mikrofonem, které jsem během těch let v té souvislosti potkala. Inspirativní, vzdělaní, nadaní, výjimeční, výstřední, veselí, smutní, nenápadní i málomluvní, zkrátka různí, takže žádná nuda. Člověk tím i sám sobě pořád nastavuje zrcadlo.

Dosavadní kariéra:
Dělala jsem dříve ledacos - od šití péřových spacáků, až po práci v kabelové televizi. Nejlepší je mít práci pro obživu i pro radost, a taky aby měla smysl i pro druhé. Pedagogem jsem se navzdory vzdělání nestala, rádio prostě miluji víc.

Co jsem ochotna na sebe prozradit:
Žiju ve městě, které občas ráda opouštím, pěstuju dlouholetá přátelství a jsem za ně vděčná. Nabíjí mě slunce a teplo. Obdivuji umění a přírodu. A jako Blíženec mám ráda společnost i samotu, cesty i domov, pohyb i klid, v rozmanitosti je krása...

 

Telefon: 221 555 625

RSS autora

Články autora

|Eva Holá, Petr Kološ, Naďa Čvančarová, Andrea Strohmaierová, Daniela Pavlíčková, Eva Malá, pir, Eva Presová, Kateřina Kozmová, Tereza Svobodová, Alina Holušová |Zprávy z domova

Vydatné sněžení na různých místech Česka komplikuje dopravu

Silné mrazy polevují, meteorologové proto už neprodloužili výstrahu, která na ně upozorňovala. I v neděli se teploty pohybovaly pod nulou a odpoledne se navíc přidalo sněžení. Do pondělního rána může napadnout až decimetr sněhu.

|Naďa Čvančarová, Kristina Winklerová, Drahomíra Bačkorová |Výtvarné umění

Muzea se znovu otevřou přes noc. Lákají na retro módní přehlídku i procházku lesem

Festival muzejních nocí vstupuje v Česku už do osmého ročníku a díky nečekanému zájmu veřejnosti se z původně nenápadné akce stal doslova fenomén. Kulturní instituce ve 140 městech po celé republice se budou na noc otevírat postupně celý měsíc. Slavnostní zahájení letos připadlo na Nový Jičín, ukončení se chystá 9. června při Pražské muzejní noci.

|Alžběta Havlová, Naďa Čvančarová, Gabriela Grmolcová, Marína Dvořáková, Lukáš Milota |Zprávy z domova

K protestům proti smlouvě ACTA se v Česku připojilo několik tisíc lidí

Transparenty s nápisy "Stop ACTA" dnes držely tisíce lidí po celé Evropě. Odpůrci protipirátské dohody se sešli v mnoha městech. Například 300 lidí přišlo také na náměstí v Brně, tisíc lidí pak na Staroměstské náměstí v Praze. Ostravského protestu se zúčastnilo na dvěstě lidí. Demonstranté se obávají zejména omezení svobodného prostředí internetu.

|Pavla Dluhoschová, Naďa Čvančarová, Andrea Kratinová, Jiří Čondl, Marína Dvořáková, Kristina Winklerová, Lenka Sýkorová, Drahomíra Bačkorová |Výtvarné umění

Světový den architektury se bude slavit na mnoha místech v Česku

Až 30 měst a vesnic po celé České republice se dnes připojilo ke Dni architektury. Světový den architektury připadá vždy na první říjnové pondělí, Česká republika se letos připojila vůbec poprvé. Lidé tak budou mít unikátní možnost objevit místní architektonické zvláštnosti v doprovodu řady významným českých architektů a historiků.

|Naďa Čvančarová, Martin Hromádka |Regiony

Stávka řidičů MHD v Ostravě by mohla po šesti dnech skončit

Stávka v ostravském Dopravním podniku pokračuje už šestým dnem. Řidiči městské hromadné dopravy stávkují už od minulé středy za pětiprocentní růst platů. Na jinou nabídku vedení firmy zatím odboráři nepřistoupili. Obě strany sporu nicméně věří v dohodu, ke které by mohlo dojít na společném jednání dnes odpoledne.

|Naďa Čvančarová |Regiony

Ostravská knihovna pořádá tradiční čtenářskou amnestii

Knihovna města Ostravy dnes pořádá čtenářskou amnestii. Zapomnětliví čtenáři budou moci po celý den vracet v knihovně vypůjčené knihy bez zaplacení upomínky. Jak nám řekla pracovnice knihovny Markéta Balejová, této možnosti, která je jedním z vyvrcholení Března - měsíce čtenářů, využívá každoročně mnoho lidí.