Autor

Nikola Bojčev

Znamení: Střelec

Životní motto: Užij si každý den tak, jako by měl být poslední!

Co dělám v rozhlase: Jako člen domácí redakce zpracovávám a natáčím reportáže na zajímavá témata, zejména o armádě a její činnosti. Podílím se také na ranním vysílání, v rámci kterého si s moderátorem povídám o zajímavých a aktuálních tématech. A mimo jiné také listuji denním tiskem, ze kterého s kolegy vybíráme, co stojí za přečtení. A v neposlední řadě připravuji rozhovory se zajímavými hosty.

Před rozhlasem: Mediální zkušenosti jsem získal v hradeckém Rádiu OK, na Frekvenci 1 a v ČTK. Studoval jsem Konzervatoř v Teplicích, kde jsem se věnoval hře na varhany a klavír. Hudbě jako svému koníčku se věnuji neustále, a to i z pozice organizátora kulturních akcí. Založil jsem například benefiční festival Teplické varhanní léto.

Co mě baví: Kvalitní hudba, tanec, zajímavé filmy (hlavně zahraniční produkce), dobré knihy (A. Hailey, R. Fulghum nebo R. E. Feist), sport (běh, plavání, lyžování, bruslení), cestování (zatím zejména po Evropě). A většinu těchto aktivit podnikám nejraději s přáteli, bez kterých si svůj život nedokážu představit.

Co mě vždycky dostane: Láska

Z rozhlasové pavlače: (aneb víte, co se o Vás říká?) To bych také rád věděl.

RSS autora

Články autora

|Věra Pfeifferová, Nikola Bojčev, Simona Bartošová |Zprávy z domova

Soud zamítl žalobu na KSČM a Semelovou kvůli výrokům o Horákové a roku 1968

Obvodní soud pro Prahu 1 zamítl jako nedůvodnou žalobu na KSČM a poslankyni strany Martu Semelovou. Zastupitel Brna-Bohunic za TOP 09 Michal Kincl po nich požadoval omluvu kvůli výrokům Semelové v ČT na adresu popravené političky Milady Horákové či o invazi vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968. Prý mu způsobily osobnostní újmu. Verdikt není pravomocný, Kincl se proti němu odvolá.

|Nikola Bojčev, Simona Bartošová, Petra Hosenseidlová |Zprávy z domova

Hackeři nabourali twitter Sobotky, Úřad vlády podal trestní oznámení

Twitterový účet premiéra Bohuslava Sobotky dopoledne napadli hackeři. Útočníci se hlásí k webu národní domobrany. Hackeři změnili popis Sobotkova účtu a sdíleli příspěvky namířené proti migrantům. Označili ho také jako vlastizrádce. Předseda vlády útok chápe jako důkaz toho, že dělá svoji práci dobře. Úřad vlády kvůli incidentu podal trestní oznámení. Útok hackerů se prý podařilo zastavit, Sobotka má twitterový účet opět pod kontrolou.

|Nikola Bojčev |Zprávy z domova

Zeman vyznamená studenta ze Žďáru za hrdinství, ocení i Kriegla

Miloš Zeman udělí in memoriam medaili Za hrdinství studentu Petru Vejvodovi. Prezident to dnes řekl při návštěvě Karlovarského kraje. Mladík se loni na podzim ve škole ve Ždáru nad Sázavou snažil zabránit psychicky nemocné ženě v útoku na spolužáky, sám při tom utrpěl zranění, kterým podlehl. Zeman chce také ocenit politika Františka Kriegla, který v roce 1968 v Moskvě odmítl podepsat souhlas s okupací Československa.

|Martin Dorazín, Jiří Hošek, ČTK, Český rozhlas, Štěpán Macháček, Nikola Bojčev, Pavel Polák, kov, Michaela Široká |Zprávy ze světa

Teroristický útok v Paříži odsoudili Obama, Putin, čeští politici i islámská univerzita

Světoví politici odsuzují útok na satirický týdeník Charlie Hebdo v Paříži. Odsoudili ho prezidenti USA i Ruska, britský premiér, německá kancléřka, šéf Evropské komise nebo zástupci Ligy arabských států. Přidali se i čeští politici, třeba prezident Miloš Zeman posílá do Francie kondolenci, v níž útok odsuzuje jako výpad proti svobodě slova a základním evropským hodnotám.

| ČRo, Nikola Bojčev, msk |Zprávy z domova

ČSSD zřejmě vyhraje první kolo senátních voleb, účast spadla pod 40 procent

První kolo senátních voleb zná většinu postupujících, kteří za týden svedou boj o senátorské křeslo v kole druhém. Zatím bylo sečteno už přes 90 procent všech okrsků, volební účast spadla pod 40 procent. Podle propočtů se do druhého kola senátních voleb nejspíš dostane nejvíc sociálních demokratů, asi 18 z celkových 54 postupujících.