Satoranský si americký fotbal zatím neoblíbil. Slavný Super Bowl ale bude sledovat

V Barceloně naučili Tomáše Satoranského spoluhráči fandit při fotbalovém El Clásicu. V šatně Washingtonu Wizards se teď pro změnu český basketbalista přiučuje kouzlu dalšího velkého sportovního svátku – amerického Super Bowlu. Ten v pořadí 51. se odehraje již v noci na pondělí.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský

Tomáš Satoranský | Foto: David Šváb | Zdroj: ČTK

„Řeší se to hodně. Abych se přiznal, tak já se v americkém fotbale vůbec nevyznám. Mezi hráči je samozřejmě rivalita kolem toho, kdo komu fandí. I během sezony můžete vidět, jak to všichni sledují,“ líčí Tomáš Satoranský.

Český basketbalista nedělním večerům s americkým fotbalem zatím moc neholduje. To ale neznamená, že by se ho spoluhráči nepokoušeli zlákat do tábora svých oblíbených týmu. V případě letošního Super Bowlu Atlanty Falcons, nebo New England Patriots.

„Samozřejmě mi říkají, kdo je lepší a snaží se mě přimět, abych fandil jejich týmu. Nesnaží se ale, abych se chytl amerického fotbalu, protože vědí, že zůstávám věrný pravému socceru. Stále jsem tomu nepřišel na chuť, ale uvidíme, jestli tomu budu po Super Bowlu více rozumět. Jsem ale rád, že to budu moci sledovat živě.“

Na cestách je v NBA volnější program než v Evropě, v letadle se nemačkáme, porovnává Satoranský

Číst článek

Kde, to zatím jediný český basketbalista v NBA neví. Přednost ale dostane společnost, které je - minimálně geograficky - také bližší, jak říkal anglicky Tomáš Satoranský soccer, tedy fotbal. Koukat se na 51. Super Bowl bude s kamarády z Česka.

„Předpokládám, že budeme doma, nebo půjdeme do nějakého sportbaru. Ještě jsme to s kamarády nevymysleli.“

Americké zvyklosti se ale budou nejspíš dodržovat. Kuřecí křidýlka a BBQ žebírka by na stole chybět neměly.

„Budeme se snažit dodržet tradici, ale uvidíme, jak to bude,“ říká ke svým plánům Tomáš Satoranský.

Výkop finále NFL mezi Atlantou Falcons a New England Patriots je plánován na třicet minut po půlnoci českého času.

Marek Augustin, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme