Ledecká se vrátila do čela SP už příští týden se představí v Moskvě. Teším se tam, říká

Snowboardistka Ester Ledecká ovládla i druhý paralelní obří slalom Světového poháru v aktuální sezoně. Své postavení mezi elitou tak na oblíbeném kopci ve slovinské Rogle ještě vylepšila a vrátila se do oranžového dresu pro vedoucí ženu alpských disciplín na snowboardu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká po vítězství ve slovinské Rogle

Ester Ledecká po vítězství ve slovinské Rogle | Zdroj: ČTK

Českých fanoušků byste v horách nedaleko Mariboru moc nenašli, ale hlavní hvězdou včerejšího odpoledne byla právě dvacetiletá Češka, která tři závody před koncem sezóny bojuje o křišťálový glóbus za celkový triumf v prestižním seriálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trať v Moskvě je hodně specifická, říká Ester Ledecká o nadcházejícím závodě SP v Rusku

„Jsem ráda, že jsem tento závod vyhrála a budu se snažit vyhrát i ty další. Každý závod pojedu od znova, budu se snažit podat co nejlepší výkon a prodat to, co jsem natrénovala. A uvidíme, jestli to bude stačit,“ říká po dalším triumfu Ester Ledecká.

Následující závod - konkrétně paralelní slalom, ve kterém se v aktuální sezoně ještě na stupně vítězů nedostala - čeká českou reprezentantku už v sobotu v Moskvě na umělém kopci.

„Ten je hodně specifický tím, že je tam rampa a je to tam totálně ledovatý. Navíc před závodem na té rampě není žádný trénink, takže není kde se rozjezdit. První kvalifikační jízdu tam člověk jede jakoby nerozcvičený a to je takové zvláštní,“ přiznává vedoucí žena Světového poháru.

V Moskvě se také dá očekávat bouřlivá kulisa, protože se ruským závodníkům aktuálně velmi daří. Jekatěrina Tuděgeševová bojuje o oranžový dres s Ester Ledeckou, mezi 16 nejlepšími ženami v Rogle bylo šest Rusek a její krajan Anrej Sobolev je také průběžně druhý v celkovém hodnocení.

„Na ten závod se těším, protože tam je vždy úžasná atmosféra. Úplně jiná než jinde, protože je to ve městě a chodí se tam dívat hodně lidí,“ doplňuje k očekávanému dalšímu startu teď už pětinásobná vítězka závodů Světového poháru Ester Ledecká.

Jakub Marek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme