Festival ve Varech má 11 fotografů. Základem je oční kontakt s umělci, říká Mináčová

Domácí i zahraniční hvězdy zvěčňuje v Karlových Varech jedenáctka fotografů. Před patnácti lety pracovali pro filmový festival pouze tři. Dobré a rychle zpracované fotky jsou podle organizátorů základem další publicity. A bez ní se festival neobejde.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotografka Zuzana Mináčová

Fotografka Zuzana Mináčová | Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

„Nejdůležitější věcí je, že musíte na strašně krátkou dobu navázat s herci a filmovými tvůrci kontakt,“ říká Zuzana Mináčová, která je mezi karlovarskými fotografy legendou.

Na druhou stranu podstatným handicapem je podle ní výška. „Jsem dost malá, a to je problém. Většinou je to ale tak, že si mě herci všimnou. Když hlavní fotografování skončí, přijdou za mnou a vytvoříme spolu ty nejlepší fotografie,“ dodává Mináčová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karlovarský festival má 11 fotografů. Základem je oční kontakt s umělci, říká Mináčová. Mluvil s ní reportér Petr Kološ

Fotografové na domácí a zahraniční herce i herečky často pokřikují. Jakmile mají oční kontakt, stisknou spoušť na svém fotoaparátu.

„Mluvím na ně slovensky. Je jedno, jestli vám rozumí, ale oni všechno vědí a chápou. Najednou se na mě podívají a fotografie je kontaktní. Ten kontakt je základem fotografie z těchto festivalů,“ konstatuje Mináčová.

Festivalové fotografy řídí produkční Jitka Horázná. Musí rozepsat plán fotografování a při náročnějších akcích vytipovat ta nejlepší místa.

„Když je červený koberec, tak je potřeba se domluvit asi v pěti fotografech. Například když přijel Jean Reno, tak bylo nutné si upřesnit strategická místa. Lidé posílají fotky ihned, okamžitě se to edituje a poté je dáváme na web,“ popisuje každodenní práci během festivalu Horázná.

Americký herec Willem Dafoe převzal v Karlových Varech z rukou prezidenta filmového festivalu Jiřího Bartošky Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii | Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

Francouzský herec Jean Reno Jean Reno převzal v Karlových Varech Cenu prezidenta festivalu | Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

Petr Kološ, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme