Vláda rozdá dopravcům 100 milionů na kompenzace za slevy

Vláda dnes schválila uvolnění 100 milionů korun pro dopravní firmy. Peníze jsou kompenzací za slevy, které dopravci kvůli nařízení státu poskytují vybraným skupinám cestujících.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aby společně nastoupili do autobusu z Ústeckého kraje.

Aby společně nastoupili do autobusu z Ústeckého kraje. | Foto: Tomáš Adamec

Ministr dopravy Gustav Slamečka původně vládu žádal o dvojnásobnou částku. Ministerstvo finančí ale jeho požadavek odmítlo. Pokud 100 milionů nebude stačit, zažádá ministr Slamečka o navýšení částky.

„Dopravci, kteří jezdili v závazku veřejné služby, už toto kompenzované měli. Stát musí od tohoto roku kompenzovat slevy, které nařídil i ostatním přepravcům. Materiál dopadl nakonec tak, že se schválilo zvýšení rozpočtového rámce u kapitoly ministerstva dopravy o sto milionů. V závislosti na plnění se ještě může udělat rozpočtová změna,“ uvedl Slamečka.

Jindřich Šídlo, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme