V egyptských letoviscích je zatím klid, turisté ohrožení nejsou

Protivládní demonstrace v Káhiře pozorně sledují české cestovní kanceláře a samozřejmě i turisté, kteří se chystají do Egypta vydat na dovolenou. Podle údajů egyptské vlády jich tam v loňském roce bylo celkem kolem 230 tisíc. Jejich pobyt u moře zatím ohrožen není.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Egyptě už byly pozatýkány stovky protestujících

V Egyptě už byly pozatýkány stovky protestujících | Zdroj: ČTK

Až po několika marných pokusech se majiteli cestovní kanceláře Alexandria podařilo spojit se s jeho partnerem v Káhiře. To jen díky tomu, že se zastavil ve své kanceláři, protože mobilní síť v Káhiře nefungovala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak na situaci v Egyptě reagují turisté, zjišťoval u českých cestovních kanceláří Jaroslav Skalický

„Podle informací které máme, v Hurghadě a dalších letoviscích žádné demonstrace nejsou, všechny služby fungují standartním způsobem,“ konstatoval pak Alexander Pavlov. Podobné poznatky má Jan Koláčný, obchodní ředitel EXIM Tours.

„My jsme zatím zastavili pořádání fakultativních výletů do Káhiry, jsme neustále v kontaktu s našimi místními partnery v Káhiře i ve všech turistických střediscích na Nilu a v celém Egyptě. Kromě Káhiry zatím nikde jinde cestovní ruch postižen nebyl,“ tvrdí Koláčný.

Turistická sezona v Egyptě vrcholí v polovině března, už teď jsou ale letoviska plná. „Egypt má pro evropské turisty výlučné postavení, je to oblíbená destinace po 12 měsíců v roce. To se dá říct jen o málokterém místě, které je tak snadno dosažitelné z Evropy. I pro české turisty jde o oblíbenou destinaci, naše kancelář tam teď má přes 1200 klientů.“ říká Jan Koláčný.

Pro CK Alexandria začíná sezona zájezdů do Egypta příští týden. „První turisté by tam měli najíždět 6. února, naši zákazníci nás dosud nekontaktovali, my jsme připraveni je kdykoli informovat. Všechny informace, které máme z Egypta z první ruky, začínáme ode dneška publikovat na našich webových stránkách. Doufáme, že se nám tak podaří naše zákazníky uklidnit, ve všech turistických letoviscích je naprostý klid,“ říká Alexander Pavlov.

Pro Egypt je cestovní ruch klíčový

Cestovní kanceláře věří, že samotný Egypt bude mít zájem na tom, aby turistická letoviska zůstala bezpečná. Jinak by utrpěl značné ekonomické ztráty.

„Pro Egypt je cestovní ruch velmi důležitý, podílí se na celkové zaměstnanosti patnácti až sedmnácti procenty a stejně tak i na tvorbě hrubého domácího produktu,“ dodává analytik společnosti Mag Consulting Jaromír Beránek.

Igor Maňour, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme