Hradilek si užívá vodu i zimní sporty. Navíc je nejlepším kanoistou roku

Mistr světa z minulého roku a olympijský medailista Vavřinec Hradilek byl vyhlášen nejlepším kanoistou roku 2013. Milovník adrenalinu se nyní věnuje zimním sportům a díky počasí i tréninku na trojském kanálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Vavřinec Hradilek, vodní slalomář

Kajakář Vavřinec Hradilek, vodní slalomář | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

„Pro nás je to krásné, pořád jezdíme na vodě. A hlavně to, co vyvádí slunce, je neskutečné. Bydlím nahoře na kopci, tak se mi to hrozně líbí. Člověku to dává pozitivní energii,“ pochvaluje si šestadvacetiletý majitel zlaté medaile z loňského světového šampionátu slalomářů v Praze.

Od včerejšího večera je také vítězem ankety o nejlepšího českého kanoistu roku 2013. Ve třináctém ročníku se jím stal již počtvrté a porazil svého reprezentačního kolegu Jiřího Prskavce.

Přehrát

00:00 / 00:00

S kanoistou roku Vavřincem Hradílkem si povídal Aleš Procházka.

Slunečné počasí posledních týdnů má pozitivní vliv i na Hradilkovo rozpoložení. „Když tu jsou ty hnusné mlhy, je z toho člověk úplně otrávený a psychika je jinde, takže tohle je skvělé pro trénink,“ říká kajakář.

Úřadující mistr světa a olympijský medailista z letních her v Londýně je vyhlášeným příznivcem dobrodružných sportovních zážitků. Ty si dovede najít i v zimní sezóně.

„Byl jsem ve Francii na freeridu. Měli jsme suprové lavinové vybavení, takže jsem si to užil,“ vzpomíná Hradilek.

V zimě používá i další sportovní pomůcky. Snowboard, sjezdové lyže a má i hokejovou výstroj. „Letos jsem tomu moc nedal. Normálně chodím chytat s novináři nebo vodáky. Trénuji i na běžkách,“ vypočítává Vavřinec Hradilek své zimní aktivity.

Na jeden zimní sport by si ale český mistr světa netroufl. „Fakt bych si nesedl do bobu. Protože ta rychlost, kterou oni jezdí, je masakr,“ obdivuje Hradilek závodníky z ledových koryt.

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme