V Karlových Varech si lidé mohou vyzkoušet tradiční navlékání korálků i drátenické řemeslo

Karlovarské muzeum dnes otevírá speciální výtvarnou dílnu pro děti i dospělé, která souvisí s právě probíhající výstavou zaměřenou na tradici výroby šperků. Ta představuje obsáhlou kolekci broží, klopových jehlic anebo ozdobných špendlíků s vánočními motivy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

S mikrofonem na kurz korálkování

S mikrofonem na kurz korálkování | Foto: Ivana Veselková | Zdroj: Český rozhlas

„Výtvarná dílna je připravená v rámci probíhající výstavy Vánoce na klopě a dílna se nazývá Korálkování,“ potvrzuje ředitelka karlovarského muzea Lenka Zubačová.

„Návštěvníci si mohou vyzkoušet svou zručnost při navlékání korálků, vytvořit si vlastní náramky, mošničky z kůže, přívěsky, můžou si vyrobit odrátkované korálky nebo kamínky nebo dokonce si můžou vyzkoušet i řemeslo drátenické jako takové a malování obrázků na sklo,“ přibližuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

O program výtvarné dílny se zajímal redaktor Zdeněk Trnka

Rukodělná dílna karlovarského muzea bude za symbolický poplatek ve výši vstupného.

„Veškerý materiál potřebný k výtvarné práci bude k samozřejmě k dispozici. Prezentující firmy nebo osoby, které tam budou předvádět jednotlivé techniky, poskytují materiál zdarma, takže se návštěvníci nemusí obávat, že by si museli zaplatit korálky nebo něco podobného,“ dodává ředitelka muzea.

Korálkování bude v prostorách muzea na Nové louce přístupné od 10 do 16 hodin. Samotná výstava šperků potrvá do neděle 12. ledna.

Zdeněk Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme