Kuřecí nugety, videohry a vhodný termín. Pořadatelé Zlaté tretry vědí, jak Bolta zlákat

Nejlepší světový atlet posledních let Usain Bolt opět přijede do Ostravy. Jeho cílem bude už posedmé atletický mítink Zlatá tretra, který se letos uskuteční 16. června. Severní Morava patří mezi jeho tradiční zastávky, ale rozhodně se nedá tvrdit, že by jeho návštěvy byly automatické.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usain Bolt

Usain Bolt | Zdroj: ČTK

„Vše do sebe musí zapadnout. Musí být zdravý, musí mít plán a musí brát sezonu vážně. Právě letošní rok je na motivaci do tvrdého tréninku nejtěžší, protože chybí vrchol a nemá se na co zaměřit. Sám říká, že by mohlo jít o sezonu, ve které se pokusí o rychlé časy,“ říká sportovní manažer Zlaté tretry Alfonz Juck.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pořadatelé Zlaté tretry vědí, jak zlákat Usaina Bolta

Ten už dokázal Bolta přilákat do Ostravy už šestkrát, ale pokaždé na to musel trochu jinak. I když základ zůstává. „V první řadě je nutné vybrat termín. Nesmí kolidovat s dalším mítinkem, ke kterému by mohl mít podobný vztah a chtěl by se ho zúčastnit. Má rád i Řím nebo Oslo,“ podotýká Juck.

I v tomto případě jde ale zejména o peníze. Nejlepšího atleta světa je třeba zaplatit a jeho cena roste s počtem získaných titulů mistra světa a zlatých olympijských medailí. Ačkoliv Zlatá tretra není jen mítink stometrové nebo dvousetmetrové tratě.

„Jsou určité limity, které by možná kromě nejbohatších mítinků na světě v Curychu a Bruselu nikdo nedokázal splnit. Navíc Bolt by nechtěl absolvovat jen dva závody za rok,“ uvádí Juck s tím, že se dá leccos usmlouvat.

Zlatá Tretra nabídne opět zářivá jména. Do Ostravy zavítá Bolt i Fraserová-Pryceová

Číst článek

Jako bonus nabízí jednomu z nejžádanějších sportovců planety i víc klidu, než by dostal v Paříži nebo v Londýně. „Snažíme se být mítinkem, kde si trochu oddychne. Samozřejmě odvede svou práci, ale na druhou stranu chceme, aby měl v Ostravě domácký pocit bez velkého tlaku.“

Stejně jako třeba v některých domácnostech platí, že chcete-li něco po muži, zkuste to přes jeho ženu, podobný trik pomáhá i k získání Bolta na atletický mítink. „Rozhodující slovo má trenér Glen Mills. To se v posledních letech nemění,“ prozrazuje Juck.

Kdyby kouč řekl ne, tak by atletickou hvězdu nenalákal ani případný dokonalý recept na kuřecí nugety. Ty jsou totiž Boltovou oblíbenou pochoutkou. „Ještě musíme zjistit, jaké hraje hry, abychom mu na jeho pokoj dodali ty nejnovější,“ zmiňuje Juck jednu ze zálib Bolta.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme