Tenista Štěpánek skončil na Australian Open s hlavou dole

Pouze jednomu českému zástupci se v úterý povedlo postoupit do druhého kola dvouher na tenisovém Australian Open. Dál prošla jen Barbora Záhlavová-Strýcová, naopak končí Kateřina Siniaková a Radek Štěpánek. Ten opouštěl dvorec za nevšedních okolností, doslova s hlavou dole.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek svůj úvodní zápas v Melbourne nedohrál (ilustrační foto)

Radek Štěpánek svůj úvodní zápas v Melbourne nedohrál (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Před úvodním duelem v Melbourne si daviscupový reprezentant zdraví pochvaloval, jenže hned v úvodu zápasu prvního kola se Slovincem Kavčičem ucítil cvaknutí za krkem, který pak nemohl příliš ohýbat.

Vzal si prášek, vyhrál dva sety, ale ve čtvrtém za stavu 0:2 zápas vzdal. V místnosti určené pro rozhovory se Štěpánek posadil do bílého křesla s hlavou dole.

Přehrát

00:00 / 00:00

Štěpánek skončil na Australian Open s hlavou dole

„Je to nejpohodlnější poloha. Snažil jsem se mít hlavu co nejvíc dole a nahoru se dívat jen když se hrálo. Snažil jsem se na kurtu vydržet, po prášcích se mi trochu ulevilo, ale poté, co přestaly působit, už to nešlo,“ říkal zklamaný Štěpánek.

Zatímco jiné trápilo vedro, v areálu naměřili přes dvaačtyřicet stupňů ve stínu, český tenista své problémy s počasím nespojoval. Naopak, fyzicky se po vydařené přípravě na Floridě cítil skvěle, a věřil si i v těžkých podmínkách.

Štěpánek na Australian Open skrečoval v 1. kole. Pokračuje Záhlavová-Strýcová

Číst článek

„Počasí mě nijak neovlivňovalo, šlo pouze o problém s krkem. Fyzicky jsem připravený možná jako ještě nikdy, ale bohužel jsem dostal stopku. Nemohl jsem prodat, co jsem natrénoval,“ dodává.

Štěpánek si mohl zahrát ve druhém kole proti slavnému Rogeru Federerovi na centrálním dvorci, ale atraktivní program musí nuceně vyměnit za jiný, nesrovnatelně horší.

V rukou doktora Koláře

Český tenista jen doufá, že bude mít štěstí v neštěstí a že momentální zdravotní problémy nijak nesouvisí s těmi loňskými, kvůli kterým musel na chirurgický zákrok a pak i nuceně pár měsíců pauzírovat.

„Bolí to a je mi do breku. Už jsem mluvil s doktorem, podle kterého mi prášky poté spíše uškodily, než pomohly,“ prohlásil Štěpánek, jehož klíčovým spojencem bude už poněkolikáté v kariéře lékař Pavel Kolář.

Až po podrobnějších vyšetřeních a následných konzultacích se teprve ukáže, jaký program může český tenista v dalších dnech a týdnech mít. Na Australian Open je přihlášený do čtyřhry, na začátku února měl být oporou daviscupového týmu v utkání proti Nizozemsku.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme