K výbuchu v Osově na Berounsku údajně došlo při předávání balíku, jeden člověk zemřel

Při výbuchu v areálu výrobce bazénů Albixon v Osově na Berounsku zemřel jeden člověk, druhý utrpěl těžké zranění a třetí je zraněn lehce. Došlo k němu údajně při předávání poštovního balíku. Na místě zasahují letecká záchranná služba, hasiči a policie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letecká záchranná služba - vrtulník (ilustrační foto)

Letecká záchranná služba - vrtulník (ilustrační foto) | Foto: Hasičský záchranný sbor Úst. kraje

„Podle předběžných informací z místa události, kterou mám od našich záchranářů, byli tři lidé zraněni - dva těžce, z nichž jeden svým zraněním podlehl, a jeden lehce. Záchranáři jsou stále na místě, ošetřují zraněné a spolupracují s hasičským záchranným sborem a policií,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Vojtová.

V recepci společnosti jsou vidět stopy po výbuchu - zřícené podhledy a vysypané sklo. Podle neoficiálních informací vybuchl poštovní balík. Výbuch byl zřejmě silný, pyrotechnik prohledával i protější příkop, který je od recepce vzdálený 35 metrů.

„Přivolali jsme pyrotechniky Policejního prezidia ČR a specialisty z Kriminalistického ústavu Praha. To jsou zatím veškeré informace, které můžeme veřejnosti poskytnout,“ vysvětluje mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Po 13. hodině se zaměstnanci mohli vrátit ke své práci.

Petr Kološ, Tereza Chlubná, Laura Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme