Sedm obviněných v lihové kauze skončilo ve vazbě

Olomoucký okresní soud poslal do vazby sedm z patnácti obviněných lidí v kauze odhaleného nezdaněného lihu. Vyhověl tak všem návrhům žalobců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vystavené lahve s alkoholem v baru

Vystavené lahve s alkoholem v baru | Foto: Petr Jindra

Do vazební věznice zamířili například jednatel Likérky Drak Pavel Čaniga nebo žena zlínského podnikatele Radka Březiny. Obžalovaní jsou stíháni za trestné činy krácení daní, nadržování a účasti na organizované zločinecké skupině.

Podle žalobce Petra Šeredy z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci byly u většiny obviněných uplatněny všechny vazební důvody. „To znamená, že bude zabráněno dalšímu páchání trestné činnosti, a zejména, což je důležité pro prvotní fázi vyšetřování, by mělo být zamezeno případnému ovlivňování svědků,“ vysvětlil Šereda.

Obvinění byli zadrženi v rámci policejní razie, která probíhala v úterý. Strážci zákona během ní zasahovali na několika místech Moravy. Akce s názvem Cela souvisela s odhalením zhruba milionu litrů nezdaněného lihu, jenž policisté zajistili loni.

Jedním z míst, kde policisté zasahovali, byla i likérka Drak. Její jednatel Pavel Čaniga figuruje jako jeden z podezřelých v metanolové kauze. Podle mluvčího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavla Hantáka ale zásah přímo s touto kauzou nesouvisí.

Policisté se objevili také v advokátních kancelářích v Olomouci nebo v jednom zlínském bytě.

Jana Zemková, Martin Brychta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme