Začaly mi téct slzy, přiznala Gabriela Soukalová po smolném závodě

Štěstí tentokrát biatlonovou královnu Gabrielu Soukalovou opustilo. Vedoucí žena Světového poháru měla ve sprintu v Anterselvě velké problémy se zbraní a nakonec ji dokonce diskvalifikovali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

BIatlonistka Gabriela Soukalová během úvodního závodu Světového poháru ve švédském Oestersundu

BIatlonistka Gabriela Soukalová během úvodního závodu Světového poháru ve švédském Oestersundu | Zdroj: Reuters

"Byla to smůla. Přijela jsem na první střelbu, a když jsem otevřela závěr, tak se rozletěl na kousky," popisovala netradiční problémy Gabriela Soukalová. Přestože si musela poradit i bez závěru, položku vleže ještě celkem zvládla. Jen jednou chybovala, zakroutila hlavou směrem k trenérovi Jindřichu Šikolovi a pokračovala dál.

To ještě ani netušila, co ji potká při druhé střelbě, pro kterou si vzala pušku náhradní.

Přehrát

00:00 / 00:00

:Několikrát během této sezóny si Gabriela Soukalová pochvalovala štěstí. Ve sprintu v Anterselvě ale poznala pravý opak

"Musela jsem si půjčit naši rezervní oldschoolovou zbraň. Neuvědomila jsem si, že když přijíždím na střelnici, tak si automaticky otevírám závěr, tak jsem si do zbraně dala zásobník, no a pak jsem zjistila, že je závěr zavřený. Viděla jsem černo, tak jsem závěr otevřela. Nenapadlo mě, že by to mohl být nebezpečný krok, který vede k diskvalifikaci."

Za špatnou manipulaci se zbraní ji rozhodčí skutečně diskvalifikovali. Byť z trochu jiného důvodu - původní malorážku totiž sundala z ramen dříve, než zastavila. Výsledek to ale rapidně nezměnilo. S vypůjčenou puškou totiž na položce vestoje třikrát chybovala a dojela na 71. místě.

"Každý máme zbraň udělanou na míru, každý centimetr ladí. S rezervní zbraní to ale bylo strašné, vůbec jsem nemohla mířit. Trochu jsem se pak i zalykala. Bylo mi to tak líto, že mi začaly téct slzy."

České biatlonistky v Anterselvě neuspěly. Soukalová přijde o stíhací závod

Číst článek

Slzy oschly, zbraň se opraví, ale použít ji bude moct nejlepší žena Světového poháru až v nedělní štafetě. Sobotní stíhací závod musí vynechat. A bude to vůbec poprvé, kdy se v této sezóně na start nepostaví.

"Doufám, že to nahradím výživným tréninkem. S trenérem jsem se ještě nebavila, jestli mi dá odpočinek, když jsem si dnes mákla na trestných kolech, nebo mi dá pořádnou ťafku."

Stoprocentní je, že Gabriela Soukalová přijde v sobotu o žlutý dres a na olympiádu tak nepojede jako nejlepší biatlonistka sezony. "Ještě jsem nad tím nepřemýšlela. Asi to tak ale mělo být. Doufám, že v další části sezony budu mít více štěstí," věří.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme