V Libereckém kraji vyhledávají lyžaři hlavně výše položené ski areály

Letošní zima je jedna z nejhorších za poslední desetiletí, shodují se provozovatelé ski areálů v Libereckém kraji. Někde stojí vleky úplně, třeba na Bedřichově. Na Ještědu se dnes lyžuje jen na jedné sjezdovce. Naopak na oblíbeném Harrachově nemají o lyžaře nouzi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zahájení lyžařské sezóny v Harrachově

Zahájení lyžařské sezóny v Harrachově | Foto: Ivana Bernáthová | Zdroj: Český rozhlas

Střediska v nižších polohách stojí. Jedním z mála míst, kde se stále jezdí, je Harrachov.

Lyžaři se shodují, že podmínky nejsou ideální. Místy je sníh mokrý, na sjezdovce naopak namrzlý. Milovníci zimních sportů jsou ovšem rádi za to, že se vůbec někde dá lyžovat.

Do Harrachova tak v sobotu zamířily stovky lyžařů. U vleku na Čertovu horu se dokonce vytvořily dlouhé fronty. V provozu jsou jen dva vleky a jeden malý, navíc se uzavírají už v 16 hodin. Oblíbené večerní lyžování provozovatelé zrušili, aby udrželi alespoň nějakou kvalitu sněhu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportérka Šárka Škapiková sledovala situaci v Harrachově

Během víkendu by se podle meteorologů mělo udržet slunečné počasí a teploty nad nulou. V pondělí a úterý má dokonce pršet a teploty se vyšplhají až na 6 stupňů nad nulou, a to i v horách.

Od středy se zřejmě bude zase mírně ochlazovat. Přestože nemá výrazněji sněžit, pokud bude mrznout, provozovatelé areálů budou moci opět začít zasněžovat.

Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme