Pokud Velká Británie opustí EU, riskuje odchod automobilky Ford ze země

Automobilka Ford by mohla přehodnotit své působení ve Velké Británii, pokud by se země rozhodla odejít z Evropské unie. Pro britský Daily Telegraph to naznačil jeden ze členů vedení Fordu, který na ostrovech zaměstnává 15 tisíc lidí. Podobné varování už předtím vyslovily japonské automobilky Nissan a Honda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ford ECO Sport 2

Ford ECO Sport 2 | Foto: Jan Říha

„Nechci zastrašovat britskou vládu, ale silně bych radil neopouštět Evropskou unii pro dobro byznysu a udržení pracovních míst,“ vzkázal přes Daily Telegraph Steve Odell, který řídí zastoupení Fordu v Evropě, Africe a na Blízkém východě.

Manažer původem z Velké Británie připouští, že řada unijních pravidel Spojené království nemístně svazuje. Zdůrazňuje ale, že by Británie většinu unijní legislativy musela stejně dodržovat, i kdyby se vzdala členství v EU.

Odell si myslí, že kdyby Britové teď rozhodovali v referendu, rozhodli by se nejspíš pro odchod z Evropské unie.

Ford má své továrny ve Velké Británii už od 20. let minulého století a patří mezi nejvýznamnější zahraniční investory. V závodech v Bridgendu a Dagenhamu montuje třetinu všech svých motorů.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme