Hokejový veterán Nedvěd dal po absenci dva góly, na Soči nemyslel

Jen dva zápasy chyběl libereckým Bílým Tygrům v hokejové extralize kapitán Petr Nedvěd. Znovu se objevil v souboji Severočechů s třineckými Oceláři. Zaznamenal dva góly domácího celku, porážce 2:6 ale nezabránil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Nedvěd dal neděli dva góly, na body to Liberci nestačilo

Petr Nedvěd dal neděli dva góly, na body to Liberci nestačilo | Zdroj: ČTK

„Dobrý návrat by byl, kdybychom vyhráli. Ale jsem rád za ty góly. Škoda první třetiny, kterou jsme neodehráli dobře, soupeř měl lepší pohyb. Ve druhé třetině jsme se zlepšili a dali dva góly, ale pak jsme to nezvládli a rozhodly přesilovky,“ zhodnotil zápas Petr Nedvěd.

V neděli pod Ještědem si Oceláři zahráli hned tři dvojnásobné přesilovky, Liberec pouze jedinou. V závěru druhého dějství si ovšem Tygři připsali jeden rekord. Při hře v početní výhodě pěti proti čtyřem totiž hned dvakrát inkasovali v rozmezí pouhých třinácti sekund.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po nedělní prohře mluvil s Petrem Nedvědem Pavel Petr

Nedvěd se přitom o naskočení do sestavy rozhodl až čtyřiadvacet hodin před utkáním.

„Rozhodl jsem se v sobotu. Byl to první trénink po týdnu, cítil jsem se dobře. Přemýšlel jsem jen nad tím, že jsem nic nedělal. Věděl jsem, že ta pauza tam bude znát. V první třetině jsem se necítil moc dobře, ale pak to bylo o dost lepší,“ chválil dvaačtyřicetiletý veterán.

Do hry v předchozích dvou zápasech libereckou ikonu nepustily problémy s třísly. „Proto ten klid. Už minulou neděli jsem přemýšlel, jestli to mám jít zkusit do třetí třetiny, ale akorát bych si s tím udělal něco, s čím bych byl mimo na dva nebo tři týdny," vysvětlil hokejista.

Sparta se neporáží jen tak, těší hradeckého brankáře Kacetla

Číst článek

Spekulovalo se také o tom, že vynechá i souboj s Třincem. Nakonec muž s číslem 93 na zádech nastoupil a pauza vůbec nebyla znát. „Není od věci si občas oddychnout, ale hrát jsem nemohl. Nehrát je pro mě velký trest, takže když to v sobotu bylo dobrý, dlouho jsem nepřemýšlel."

O blížícím se turnaji v Soči liberecký veterán nepřemýšlel. „Tohle jsou věci, na které olympiáda nemá žádný vliv. Naše situace není taková, abych mohl přemýšlet o olympiádě. To bych mohl, kdybychom měli o dvacet bodů víc,“ poukázal Nedvěd na umístění Liberce v tabulce.

„Šlo jen o to, jak jsem se cítil zdravotně. Zápas je trošku jiný, ale už jsem si to vyzkoušel v sobotu. To zranění bylo stoprocentní, a proto jsem hrál,“ vysvětlil na závěr Petr Nedvěd.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme