Sparta se neporáží jen tak, těší hradeckého brankáře Kacetla

Mladý brankář Ondřej Kacetl pomohl Hradci Králové k výhře nad Spartou. Trenérovi královéhradeckých hokejistů Peteru Draisaitlovi tak mohou jeho kolegové závidět vyrovnanou dvojici kvalitních a perspektivních brankářů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kacetl vychytal v neděli výhru nad Spartou

Ondřej Kacetl vychytal v neděli výhru nad Spartou | Foto: David Taneček

„Takhle jsme si sezonu připravovali - mít dva kvalitní gólmany. Od začátku jsme věděli, že Kacetl je kvalitní, jen se to vyvinulo tak, že ho tam Kantor nepustil,“ odpovídal hradecký trenér Draisaitl na otázky týkající se brankáře Ondřeje Kacetla.

Přestože byl Pavel Kantor ještě před pár dny v očích královéhradeckých fanoušků jasnou brankářskou jedničkou, poslední dva domácí zápasy s Plzní a Spartou pomohly tribunám objevit dalšího hrdinu. Poklonu mu nezapomněl složit ani útočník Rastislav Dej.

Přehrát

00:00 / 00:00

O výkon Ondřeje Kacetla v zápase se Spartou se zajímal Aleš Procházka

Strašně nás podržel, v první třetině tam měl tři zákroky, které mohly skončit gólem. To byl základ, že jsme udrželi první třetinu jenom 0:1, to bylo super,“ chválil Kacetla spoluhráč Dej.

Pochvaly se Kacetla dočkal také od dalších spoluhráčů. „Samozřejmě gratulovali, že to byl super zápas a super výkon. Sparta se neporáží jen tak, takže jsme všichni rádi, že to vyšlo,“ těší hrdinu nedělního večera.

Extraligové utkání, ve kterých nastupoval Ondřej Kacetl do branky od první minuty, by se přitom dala spočítat na prstech jedné ruky. „Mám teprve čtvrtý zápas od začátku, pak nějaké střídání. Ale když jdu jako dvojka, tak nastupuju do rozjetého vlaku a není to nic příjemného,“ říká třiadvacetiletý brankář.

Hokejový veterán Nedvěd dal po absenci dva góly, na Soči nemyslel

Číst článek

Přes menší množství startů o sobě hradecký brankář nepochyboval. „Vím o sobě, že chytat umím. Jsem rád, že jsem ukázal, že nemusím celou dobu vysedávat na lavičce,“ těší Kacetla.

Do branky ho nepustily jen dobré výkony kolegy z hradeckého brankoviště Kantora. „Když Pavel chytil formu, tak jsem musel čekat. Budu doufat, že dostanu další šanci v dalším zápase. A když nebudu chytat v pátek, tak budu doufat v neděli. Budu makat, a když to přijde, tak to přijde,“ slibuje nový oblíbenec hradeckých fanoušků.

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme