Florbalisty čeká v úterý večer první vrchol domácí sezony, finále poháru

V Ústí nad Labem se utkají nejlepší ženské a mužské týmy o Pohár České pojišťovny. Ve finále florbalistek nastoupí pražské celky Herbadent a Chodov. Ve dvacet hodin se pak o cennou trofej utkají mužské týmy Otrokovic a Mladé Boleslavi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Superfinále play off florbalové extraligy žen Herbadent SJM Praha 11 - 1. SC Vítkovice hrané 20. dubna v pražské O2 areně. Hráčky Herbadentu se radují z vítězství.

Superfinále play off florbalové extraligy žen Herbadent SJM Praha 11 - 1. SC Vítkovice hrané 20. dubna v pražské O2 areně. Hráčky Herbadentu se radují z vítězství. | Zdroj: ČTK

„Historie Poháru začíná v roce 2001. První tři roky se hrálo jen final four mužů. Až v roce 2004 přišly ke slovu i ženy,“ přibližuje prezident České florbalové unie Filip Šuman.

Právě ženy obstarají první část finálového večera. Herbadent obhajuje loňské prvenství, naopak poprvé si o pohár zahrají hráčky Chodova. Oba týmy mají ve svém středu reprezentantky z posledního světového šampionátu v Brně a Ostravě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na finále florbalového poháru zvou jeho účastníci a Pavel Petr

Opora Herbadentu Dominika Šteglová právě v tom vidí zajímavý náboj. „Mistrovství je to nejprestižnější, ale nehrály to všechny hráčky," říká česká reprezentantka.

Pro účastníky jsou zajímavé i prémie za výhru. "Finále poháru je o to víc lákavější, že tam jsou prize money. A rozdíl mezi prvním a druhým místem je velký, tak chceme vyhrát,“ motivuje Dominiku Šteglovou.

Vítěz pohárové soutěže florbalistek inkasuje 50 tisíc korun, poražený celek 15 tisíc. Podobných zápasů, jako bude ten v Ústí nad Labem, by si ale hráčky přály víc.

"Je to hezký díky divácký kulise. Má to větší atraktivitu a z hráčského pohledu by bylo lepší, kdybychom hrály víc zajímavých vyrovnanějších zápasů,“ přeje si opora Herbadentu.

Je třeba zúžit ženskou extraligu

Recept k zatraktivnění florbalu je podle ní v menším počtu týmů. „Extraliga není dobře nastavená počtem týmů. Je třeba ji zúžit, aby byla větší konkurence a mohly jsme jít nahoru. Na Švédky nikdy nedosáhneme, když budeme hrát v lize zápasy o ničem,“ navrhuje Dominika Šteglová.

Chodov by rád při své premiérové účasti přepsal historii. „Z podhoubí ženského florbalu je cítit, že je spousta týmů, které mohou Herbadent potrápit. Nechci ho srážet, jsem si vědoma jeho kvalit, ale kolem něj jsou 3 další týmy, které na to mají,“ domnívá se trenérka Chodova Michaela Marešová.

Týmy Otrokovic a Mladé Boleslavi si ve finále pohárové soutěže florbalistů zahrají vůbec poprvé. Vítěz získá sto tisíc korun, druhé mužstvo pohárového finále obohatí klubovou pokladnu o třicet tisíc.

"Pro každý mančaft a každého hráče to bude něco speciálního. Nikdo tu trofej doma nemá. Je to finále, takže tak se k němu přistupuje,“ neopomněl zdůraznit mladoboleslavský trenér Tomáš Janeček.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme