Nový rok začíná v olomoucké zoo inventurou zvířat, zapojit se můžete i vy

Rok 2014 v olomoucké zoologické zahradě začíná pravidelnou inventurou zvířat. Můžete se do ní zapojit i vy a pomoct s přesnou evidencí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomoucká zoo. Štětkouni afričtí

Olomoucká zoo. Štětkouni afričtí | Foto: Milan Kořínek

Stát se sčítacím komisařem je celkem jednoduché. U vchodu do zoo dostanete kartičku s druhy zvířat, na které byste měli svoje matematické schopnosti zaměřit. Pozor - některá zvířata neposedí, takže spočítat lemury ve výbězích nebo rybičky v akváriu je občas oříšek.

Zapojit ale budete muset i zdravý rozum a dobrý odhad. Připojená je většinou i podotázka - například kolik se u určitého druhu narodilo mláďat za poslední rok nebo měsíc.

Inventura zvířat budí mezi návštěvníky zahrady stále větší pozornost, a tak letos mluvčí zoo Ivetu Gronskou už dopředu lidé zahrnuli telefonáty a maily:

„Lidé se ptají, co přesně si pod tím mohou představit, že se o zooinventuře doslechli, dozvěděli a samozřejmě potřebují informace. Třeba co si mají obléct, jestli budou lézt v nějakých kotcích a podobně,“ přibližuje mluvčí.

Dopředu si informace zjišťoval i Pavel Stryka z Ostravy. Do olomoucké zoo zamířil s celou rodinou – se třemi dětmi a manželkou:

„Dívali jsme se včera na internet, takže jsme si to prošli, co to zhruba obnáší. Teď si ještě přečteme, co to tady píšou, a půjdeme,“ říká Pavel Stryka.

Vyrazit sčítat zvířata v olomoucké zoologické můžete i vy, a to do 9. února. Inventura je důležitá například i pro dobré plánování krmných dávek. Proto byste měli být pečliví. Vyplněný sčítací lístek nechejte u východu.

Tři nejlepší sčítací komisaři se můžou těšit na výhry - třeba na volnou vstupenku do zoo nebo knížky o zvířatech.

Blanka Mazalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme