Hokejisté Kladna získali 9 bodů z posledních 13 utkání a na play-off už nemyslí

Souboj hokejistů Vítkovic s kladenskými Rytíři otevře program 42. kola Tipsport extraligy. Předehrávka začíná v 17 hodin a oba celky do vzájemného souboje vstoupí v naprosto odlišné pozici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladenský Pavel Patera (vlevo) v souboji s Robinem Hanzlem z Litvínova

Kladenský Pavel Patera (vlevo) v souboji s Robinem Hanzlem z Litvínova | Zdroj: ČTK

Vítkovičtí hokejisté se zvedli po návratu ze Spenglerova poháru. V novém roce jen jedinkrát prohráli, a to až po samostatných nájezdech. Naopak Středočeši se trápí. V neděli prohráli na Slavii, z posledních třinácti utkání brali jen devět bodů a na předposlední příčce ztrácí 14 bodů na pozici, ze které by jen z povzdálí sledovali baráž o setrvání v nejvyšší soutěži.

Další bodový výprodej si proto podle obránce Marka Černoška nemohou dovolit. „Potřebujeme vyhrávat a bodovat. Jediné, co nás může posunout dopředu, je koukat na svoji hru a výsledky. V našich silách je zvládat zápasy lépe.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Předehrávka Kladno-Vítkovice zahájí 42. extraligové kolo

Před sezonou přitom majitel klubu Jaromír Jágr v žertu hovořil o ataku titulu. Skutečnost je z pohledu Kladenských jiná. Kapitán Pavel Patera ale stále věří, že současná situace není pro Středočechy beznadějná.

„Je to nepříjemné, ale musíme uhrát co nejvíce bodů. Na play-off už koukat nemůžeme. Náš cíl je 12. místo. Pokud ovšem nezačneme sbírat body, bude to s námi špatný,“ tuší jeden z nejzkušenějších hokejistů v kladenské sestavě a sám si láme hlavu nad příčinami špatných výsledků.

„Každý rok to na nějaký tým padne. Loni to potkalo Liberec, přestože měl výborný tým. Letos to padlo na nás a je na nás, abychom se z toho vyhrabali,“ říká Pavel Patera a myšlenkami už míří na vítkovický led.

Z posledních pěti zápasů proti dnešnímu soupeři ale Rytíři uspěli jen jednou a to až po samostatných nájezdech.

Pavel Petr, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme