Brno omezí hazard ve městě. Výjimku dostala dvě kasina v centru

Videoloterijní terminály mohou provozovat dvě kasina na území Brna-středu. Zařazení výjimky do vyhlášky města dnes schválilo brněnské zastupitelstvo. Posvěcení předchozího rozhodnutí městské části ostře kritizuje Strana zelených.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herna, videoterminál (ilustrační foto)

Herna, videoterminál (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Výjimku získala už od vedení městské části Brno-střed kasina v hotelu Grand a na ulici Křenová. „Splňují všechny podmínky zákona, což je tím důvodem schválení výjimky pro uvedené dvě adresy,“ řekl Radiožurnálu starosta Brna-Střed Libor Šťástka (ODS).

Zastupitelé dnes rozhodli převážnou většinou hlasů. Především Strana zelených ale kritizovala existenci kasina na Křenové, protože je na hranici sociálně vyloučené lokality. Obává se i zvýšení počtu videoloterijních terminálů tam, kde jsou povoleny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Starosta Brna-Střed Libor Šťástka (ODS) a zastupitel města za Stranu zelených Martin Ander k regulaci hazardu v jihomoravské metropoli

Nově schválená výjimka povede podle zastupitele Martina Andera ze Strany zelených k problémům.

„Už teď vím od úředníků, že na magistrátu leží dalších 10 žádostí o povolení nových kasin, které samozřejmě budou chtít provozovat také VLT, takže tu výjimku budou chtít ti další, budou vyhrožovat žalobami a tohle nebude mít konce,“ vysvětlil.

Zuzana Plíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme