Firma, ve které vybuchla balíčková bomba, nabídla za dopadení pachatele půl milionu

Firma na výrobu bazénů v Osově na Berounsku, ve které minulou středu vybuchla balíčková bomba, nabídla půl milionu korun tomu, kdo pomůže dopadnout pachatele. Při výbuchu zemřel adresát balíčku - provozní ředitel firmy. Stav recepční společnosti, kterou po výbuchu odvezli s těžkými zraněními do nemocnice, se zlepšil, už není v ohrožení života.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Místo výbuchu v Osově na Berounsku

Místo výbuchu v Osově na Berounsku | Zdroj: ČTK

Vedení společnosti chce motivovat další lidi, aby se podívali na záběry člověka, který minulé pondělí odpoledne poslal z pražských Stodůlek balíček s bombou. Policie jeho popis i záběry zveřejnila už minulý čtvrtek, zatím se ale nezdá, že by vyšetřování vedlo ke konkrétnímu podezřelému.

Vedení firmy se domnívá, že tragická událost se společností nesouvisí. Podle jejich názoru vrah poslal bombu do firmy jen proto, aby neměl na svědomí malé dcery své oběti. Přesto jsou ve firmě událostí otřeseni a snaží se dělat vše proto, aby policie pachatele dopadla.

"Jako ředitel společnosti Albixon se obracím na veřejnost s výzvou a nabídkou odměny půl milionu korun té osobě, která první oznámí skutečnosti, které prokazatelně povedou k dopadení, usvědčení a spravedlivému potrestání osoby, zbabělé zrůdy, která je schopná takto brutálního útoku," uvedl ředitel společnosti Václav Lisý.

Muže, který poslal do Albixonu balíček s nástražným systémem, zachytily kamery v objektu pošty | Foto: ČTK

Ve firmě se týden po výbuchu normálně pracuje, provozy zasaženy nebyly. Výbuchem poničená okna hlavní budovy už jsou zasklená, dělníci už z místa odvezli i poničený nábytek, sádrokartonové podhledy a poničené zářivky. Teď omítají nové ytongové příčky.

Nad vchodem do firmy vlaje černý prapor, u zdi jsou červené svíčky. Další pietní místo je pak uvnitř budovy - visí tam parte s fotkou zavražděného. Pod ní jsou další zapálené svíčky. Lidé z firmy je seřadili do číslovky 43, což je věk jejich zavražděného kolegy.

Policejní identikit muže, který balíček s nástražným systémem podal na poště v pražských Stodůlkách | Foto: ČTK

Petr Kološ Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme