Házenkáři Dánska mají na ME jisté semifinále, porazili Maďarsko

Mistrovství Evropy házenkářů má prvního semifinalistu. K radosti dánských fanoušků je to domácí výběr, který si poradil s Maďarskem 28:24. Ke druhé postupové pozici má blízko Španělsko, které udolalo Rakušany.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

K výhře Dánska nad Maďarskem přispěl i Anders Eggert

K výhře Dánska nad Maďarskem přispěl i Anders Eggert | Zdroj: ČTK

Dánští házenkáři zatím procházejí domácím mistrovstvím Evropy bez jediné ztráty bodu. Přemožitelé českého týmu ze základní skupiny ve svém pátém zápase na mistrovství porazili Maďarsko a jako první si zajistili účast v semifinále.

Proti Maďarům odskočili domácí již v prvních minutách na rozdíl tří gólů, o výhodu ale po čtvrthodině přišli. Rozhodující tak byla až poslední pětiminutovka prvního poločasu, ve které Dánsko opět získalo třígólový náskok. Ten po změně stran o jednu branku navýšilo a po výsledku 28:24 slaví postup.

Druhé místo drží Španělé, kteří v napínavém zápase porazili Rakousko rozdílem jediné branky 28:27 a zachovali si tak jednobodový náskok před třetím Islandem.

O druhém postupujícím z první skupiny se rozhodne v posledních zápasech. Island se postaví právě neporaženému Dánsku, zatímco Španělé budou hrát s Makedonií, která již šanci na postup ztratila.

Ve druhé skupině si podobně suverénně počíná Francie. Postup si může zajistit už zítra proti Bělorusku. O poslední postupové místo se ve zbývajících zápasech utkají reprezentanti Chorvatska, Švédska a Polska.

Mistrovství Evropy házenkářů v Dánsku:
Osmifinálová skupina 1 (Herning):
Island - Makedonie 29:27 (14:11), Rakousko - Španělsko 27:28 (12:14), Dánsko - Maďarsko 28:24 (14:11).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme