Fotbalisté Sparty si v přípravě poprvé vyzkoušeli opravdové zimní podmínky

Fotbalisté Sparty po návratu z kondičního soustředění na zasněženém Strahově nastříleli Trenčínu jedenáct gólů. Dopoledne porazili na umělé trávě druhý tým slovenské ligy 6:3, v odpoledním duelu pak svěřenci kouče Vítězslava Lavičky vyhráli 5:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta odehrála první přípravný zápas. David Lafata v něm dosáhl hatrricku

Sparta odehrála první přípravný zápas. David Lafata v něm dosáhl hatrricku | Zdroj: ČTK

Během přípravy si Sparta poprvé vyzkoušela opravdové zimní podmínky. "Byl to trochu nezvyk, protože tohle jsme během letošní zimy ještě nezažili. Na umělce jsme dosud jen trénovali, ale myslím, že zápas jsme zvládli dobře,“ uvedl po dopoledním zápase Josef Hušbauer.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparta si v přípravě poprvé vyzkoušela opravdové zimní podmínky

Ten jako jeden z mála vyběhl v zalézavé zimě na hřiště v trenýrkách. "Fotbal se hraje v trenkách, musím si zvyknout," vysvětlil sparťanský záložník.

Podzimní lídr české Gambrinus ligy nevstoupil do úvodního utkání s Trenčínem dobře a po chybě gólmana Marka Čecha prohrával od první minuty. „Jednou z věcí, které si připomínáme před každým zápasem, je koncentrace a zodpovědnost. Nebyli jsme připraveni a Marek to moc dobře ví,“ nehledal pro chybu svého svěřence ani částečnou omluvu trenér Vítězslav Lavička.

Sparťané ale dokázali ještě v průběhu prvního poločasu skóre otočit, dvěma trefami se na úvodní výhře podílel David Lafata. Ve druhém klání pak Letenští o svém triumfu rozhodli díky čtyřem brankám v poslední dvacetiminutovce.

Zápasů proti Trenčínu se v roli diváka zúčastnila také první zimní posila Sparty Marek Krátký, který na Letnou zamířil na půlroční hostování z Teplic. Dvacetiletý obránce či záložník měl přitom namířeno do druhé ligy. „Měl jsem rozjednané hostování v Ústí, kde jsem začal přípravu. Ale poté, co se začalo domlouvat hostování ve Spartě, tak jsem se rozhodl, že to tady zkusím,“ prozradil Krátký.

Na Letné by Kováče uvítali

Mnohem víc než o Krátkém se ale na Spartě mluví o posile, která je aktuální až od léta a zatím navíc není úplně jistá. Je ovšem patrně jen otázka dnů, kdy Letenští potvrdí návrat současného kapitána Liberce Radoslava Kováče. Funkcionáři ho lákají také na možnost pokračovat v klubu i po skončení kariéry.

„Má nesporné vůdčí schopnosti, má za sebou vydařená zahraniční i tuzemská angažmá. Je zákonité, že se o něj zajímáme,“ řekl kouč Lavička, který by Kováče ve svém týmu uvítal.

Jaro bude muset každopádně Sparta zvládnout ještě bez Kováče a podle Hušbauera ji příprava na sněhu a v zimě může jedině zocelit. „Když se budeme měsíc připravovat v zimě, tak nám to pomůže víc, než kdybychom byli někde v teple,“ má jasno člen reprezentačního kádru.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme