Za postupem do semifinále v Melbourne stály i valašské frgále, tvrdí otec Tomáše Berdycha

Tomáš Berdych si poprvé v kariéře zahraje na Australian Open semifinále. Český tenista porazil světovou trojku Španěla Davida Ferrera a potěšil i své rodiče, kteří výkony svého syna přímo v Melbourne prožívají.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych postoupil na Australian Open do semifinále

Tenista Tomáš Berdych postoupil na Australian Open do semifinále | Zdroj: ČTK

Otec českého tenisty Martin Berdych přiznal, že v době, kdy se utkání začínalo obracet ve prospěch Španěla, znejistěl, ovšem ve výhru svého syna věřit nepřestal.

„Byly chvíle, kdy jsme věřili méně, ale doufali jsme, že ze sebe ještě něco vydoluje. Valašské frgále byly zase vidět,“ narážel Martin Berdych na tradiční pekařský výrobek z rodného krajového svého syna Tomáše a také na jeho potíže v přípravě před touto sezonou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rodiče Tomáše Berdycha sledují výkony svého syna přímo v Melbourne

Český tenista měl několik dní vysoké horečky a kvůli nasazeným antibiotikům musel nějakou dobu vysadit trénink. Právě v duelu s fyzicky skvěle vybaveným Španělem Davidem Ferrerem to mohl cítit, ale problémy ve třetí sadě a na začátku čtvrtého setu dokázal přebojovat.

„Kdyby zápas dospěl do pátého setu, tak nevím, jak by to dopadlo,“ podotýká Martin Berdych, který společně s manželkou Hanou do Austrálie odcestoval vůbec poprvé. Zřejmě i rodiče mohou mít vliv na současnou pohodu a výkony Tomáše Berdycha v Melbourne.

„Bavili jsme se o tom a Tomáš to prý nevnímá. Je to super, máme výbornou dovolenou,“ komentuje Martin Berdych jeden z největších sportovních úspěchů syna, který má teď jako druhý český tenista po Ivanu Lendlovi semifinále ze všech grandslamových turnajů.

„Je to hezké, ale ten pocit se dá ještě vylepšit,“ má jasno Tomáš Berdych, který si o postup do finále zahraje ve čtvrtek dopoledne se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou. Ten po pětihodinové bitvě z turnaje vyřadil světovou jedničku a obhájce loňského prvenství Srba Novaka Djokoviče.

Vizitky tenistů Tomáše Berdycha a Stanislase Wawrinky | Foto: ČTK

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme