Bazény a akvaparky hlásí rekordní návštěvnosti. Je to díky počasí

Zatímco provozovatelé vleků, lanovek a horských hotelů mají z letošní teplé zimy těžkou hlavu, v bazénech a akvaparcích si blahobytně mnou ruce. Lidé, kteří neodjeli na hory, se totiž chodí koupat. A to ve velkém. Akvaparky a bazény hlásí rekordní návštěvnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plavání (ilustrační foto)

Plavání (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Do berounského akvaparku přišlo dokonce nejvíc lidí za sedm let existence bazénu.

„Minulý víkend jsme měli rekordní návštěvnost, kdy v neděli náš areál navštívilo 1156 lidí. Je to rekordní denní návštěvnost, kterou za sedm let nepamatujeme,“ říká zástupce ředitele akvaparku Antonín Marx.

Kvůli zvýšenému zájmu museli v Berouně posílit stavy zaměstnanců i zásob. „Nejčastějším vstupem jsou dvě hodiny do relaxační části našeho areálu,“ podotýká Marx.

Přehrát

00:00 / 00:00

O návštěvnost aquaparků se zajímal reportér Petr Kološ

Před bazénem v Praze na Barrandově jsou dokonce fronty až ven. Nejde však jen o počasí. Vedení bazénu totiž na podzim připravilo velkou slevovou akci, která končí na konci ledna.

„Návštěvníci ji v říjnu, listopadu téměř vůbec nečerpali, začali v prosinci a teď akce vrcholí. Je tady opravdu velmi velká návštěvnost,“ říká za akvapark na Barrandově Pavla Farníková.

A jak to vypadá v Kladně? „Zima je rozdělena do dvou části. Do těch Vánoc lidé šetří, čekají na lyže. Zima ale teď není a to se projevuje právě od nového roku, kdy je návštěvnost velmi vysoká, nejvyšší za poslední čtyři roky. A je za tím pouze počasí,“ tvrdí Lukáš Kubica z kladenského akvaparku.

Dlouhodobý návštěvní průměr tu mají kolem 350 až 400 lidí. Teď jich sem ve všední den chodí o 200 víc.

„Což je obrovský nárůst. O víkendech je to ještě markantnější. Průměrná návštěva bývá 800 až 900, teď máme 1200 až 1400 lidí, což koresponduje s víkendy, když jsme před 10 lety aquapark otevírali,“ dodává Kubica.

Všichni provozovatelé se nejrůznějšími způsoby snaží, aby se lidé, kteří sem přijdou teď, když jim teplé počasí nedovolí věnovat se sportu na horách, zase vrátili.

Petr Kološ Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme